Després de quinze anys ocupant un local als Dipòsits Vells, propietat de l'Ajuntament, i un cop s'ha acabat el conveni de concessió, l'Escacs Catalònia Club tindrà el seu nou estatge social a l'anomenat Niu d'Entitats a l'Ateneu Les Bases. "Ens ho va proposar el mateix Ajuntament i vam veure bé el canvi. Aquí als Dipòsits Vells quedàvem molt amagats i nosaltres necessitem créixer i fer que la gent ens conegui. Tenim uns 80 socis i uns 50 jugadors habituals, i ens agradaria arribar als 150. A l'Ateneu Les Bases hi ha més vida, amb més flux de gent, i és més cèntric", explica Joan Mellado, el director tècnic del club manresà.

"D'espai n'hem perdut perquè fins ara estàvem en un local de 250 m2 i passem a tenir-ne 47, però ja ens està bé. Pagarem un lloguer, però fins ara també pagàvem els serveis, per això serà més o menys el mateix. En aquest sentit, estem molt contents del recolzament que hem tingut de l'Ajuntament", ha afegit Mellado.

Aquest proper dissabte, coincidint amb la segona jornada de la Divisió d'Honor d'escacs, el Catalònia farà la inauguració oficial del local a partir de 2/4 de 5 de la tarda. I és que els manresans juguen a la màxima categoria catalana, aconseguida de forma brillant la campanya passada.

"Sortim amb el pitjor rànquing de tots els equips, però intentarem aconseguir la permanència, que no serà fàcil. La setmana passada vam estar a punt de donar la sorpresa davant el campió, el Barcelona UGA, però vam caure per un ajustat 5,5 a 4,5" diu Mellado.