L'Espanyol va presentar ahir el seu primer fitxatge del mercat d'hivern, el central costa-riqueny Óscar Duarte, qui s'ha de convertir en el líder de la defensa d'un dels equips més golejats de la lliga BBVA. Duarte arriba ple d'il·lusió i ahir, fins i tot, va arribar a dir que "seria un somni fer un gol al Madrid" en el partit del seu debut, diumenge al Bernabéu.

El jugador de 26 anys, procedent del Bruges, va declarar que es considera un futbolista "d'efecte immediat". A més, en cas de marcar diumenge al Bernabéu li podria fer un gol al seu compatriota i company de la selecció, el porter Keylor Navas.

Duarte va mostrar-se encantat d'aquesta nova etapa, i abans va dir que "agraeixo a Déu que m'hagi permès ser en aquest club i al senyor Chen [el propietari de l'Espanyol] per deixar-me formar part d'aquest projecte".

Amb la pilota controlada

Óscar Duarte té experiència internacional, ja que va disputar el passat Mundial de Brasil amb la selecció de Costa Rica, amb la que va arribar als quarts de final. Ell mateix va fer un gol a Uruguai en el primer partit, però llavors va ser expulsat davant de Grècia en el partit de vuitens de final. Es va definir com un jugador a qui agrada "sortir des de darrere amb la pilota jugada. Si el club ha pres la decisió de fitxar-me és perquè els ha agradat el que faig". Com a curiositat, va comentar que usarà el nom futbolístic d'Óscar, "per respecte" a Rubén Duarte, que ja és a la plantilla.

Entrades i sortides

L'entrada a la plantilla d'Óscar Duarte suposa la sortida d'un jugador i, en aquest cas, n'ha estat un del filial. Antonio Raíllo va saber ahir que jugarà amb la Ponferradina fins a final de temporada, sense possibilitat de compra de l'equip lleonès. El jugador català, que ha debutat a Primera enguany i que va arribar a disputar l'eliminatòria de Copa contra el Barça, quedava sense possibilitats per la presència d'Álvaro, Ciani i Roco, a més d'Óscar Duarte, i ha pres aquesta via de sortida.

En les pròximes hores també es pot fer oficial el fitxatge del porter lituà Giedrius Arlauskis, procedent del Watford que entrena Quique Sánchez Flores. Ocuparia el lloc que deixaria lliure l'italià Francesco Bardi.