Laia Beltran, una santvicentina de 15 anys que cursa quart d´ESO a l´IES Castellet, és una de les joves jugadores catalanes amb més projecció. És la màxima golejadora de la Divisió d´Honor juvenil-cadet, amb un total de 21 gols en 12 partits, i aquests registres són un dels motius pels quals forma part de la selecció catalana que disputarà el campionat estatal en la categoria sub-17, que es durà a terme del 3 al 7 de febrer a les localitats madrilenyes de Parla, Humanes de Madrid i Fuenlabrada.

Quan vas començar a aficionar-te al futbol?

Doncs ja va ser des de ben petita, quan anava a veure el meu germà, que jugava al Gimnàstic de Manresa. Llavors em vaig començar a enganxar al futbol, i als nou anys em vaig apuntar a jugar a l´equip infantil del club manresà. Jo era quatre anys més petita que la resta de noies i no jugava gaire, però estava contenta perquè feia el que m´agradava.

Però l´any següent vas fitxar pel Castellgalí de futbol sala. Quins són els motius del canvi d´esport?

Bàsicament va ser perquè una amiga em va comentar que anés amb ella a jugar a Castellgalí, i jo vaig acceptar, tenia ganes de provar el futbol sala.

En la teva estada a Castellgalí vas anar convocada amb la selecció catalana sub-13. T´ho esperaves?

No, no m´ho esperava. Quan el club m´ho va comunicar no era gaire conscient de què significava estar a la selecció, ja que era molt petita. Però a mida que he anat creixent m´he anat adonant del mèrit que té. No vam jugar cap campionat, però si que vam fer entrenaments i algun amistós a Andorra i Puigcerdà.

També vas jugar alguns partits amb el sènior femení...

Sí, jugàvem en una lliga territorial de la Federació Catalana de Futbol Sala.

Els tres últims anys has participat en els campionats comarcals amb l´equip del Bages-Baix Llobregat. Com valores l´experiència?

De moment ha estat una experiència molt bona, ja que en els darrers dos anys ens hem proclamat campiones.

I la setmana que ve jugareu el campionat d´Espanya sub-17 a Madrid. Amb quines sensacions afronteu la competició?

Sí, jugarem la primera fase davant La Rioja i Aragó, un dels favorits juntament amb Múrcia i Madrid. Nosaltres tenim un grup de jugadores amb molt talent i crec que tenim possibilitats de guanyar el campionat. A més, la seleccionadora, la baganesa Clàudia Pons, em dóna molta confiança i he après moltes coses entrenant-me amb ella.

Com et definiries com a jugadora?

Crec que sóc bona regatejant, tinc molta velocitat i bastant gol. Jugo d´ala, però penso que em puc defensar bé en la resta de posicions, tot i que he de millorar en defensa i he de ser més generosa en les jugades al segon pal.

Tornant al futbol sala de clubs, després de Castellgalí vas jugar dos anys al Manresa i ara ho fas al Penya Esplugues. Com us està anant la temporada?

Vam començar amb un bon ritme, guanyant gairebé tots els partits, però després vam perdre contra el Castelldefels i el Mataró. Ara anem terceres per darrere d´aquests dos equips, però espero poder atrapar-los i endur-nos el campionat.

Quins són els teus objectius de futur?

Espero que en un futur pugui jugar amb el primer equip de l´Esplugues Gironella a Primera Divisió Femenina. També m´agradaria jugar amb la selecció espanyola, però això ja és més complicat.