El Reial Madrid ha solucionat el partit contra l'Espanyol en menys de vint minuts. Els homes de Galca han saltat a la gespa del Santiago Bernabéu sense ambició i ho han pagat car. A l'onze inicial 'perico' destacava la presència del nou fitxatge, Giedrius Arlauskis, que ha deixat al porter català Pau López a la banqueta.

L'allau inicial dels locals ha sigut massa per la poc encertada defensa de l'Espanyol. En setze minuts de joc, els blancs n'han tingut prou per anotar tres gols i acabar amb totes les opcions dels catalans. Amb un reguitzell de baixes ofensives importants, els visitants no ha pogut plantar cara en cap moment.

Al minut 7 el francès Benzema ha inaugurat el marcador després d'una bona centrada de James. Al minut 11, Enzo Roco ha realitzat un clar penal a Cristiano Ronaldo. El portuguès no ha fallat i ha anotat el segon. Al minut 16, el vendaval madrileny ha finalitzat amb el tercer gol, obra del colombià James.

Amb tres gols al sarró, el Madrid ha abaixat el ritme i s'ha relaxat. Tot i això, abans de finalitzar la primera meitat, ha arribat el quart. Cristiano Ronaldo ha marcat un gol espectacular després de dos retalls brillants. L'Espanyol, amb el cap cot, ha marxat als vestidors sense opció de lluitar pels punts. L'actuació del davanter Mamadou, valent i descarat, ha estat l'única nota positiva en les files catalanes.

La segona meitat ha estat un tràmit. Galca ha introduït dos canvis al descans i ha fet debutar al defensa Óscar Duarte. Els de Zidane, contents amb el resultat, no s'han esforçat en excés per intentar augmentar la seva avantatge. L'Espanyol, poc a poc i amb dificultats, ha aconseguit millorar la imatge i de la mà d'Hernan Pérez ha aconseguit portar perill a la porteria de Navas.

Quan millor estava l'Espanyol, el Madrid s'ha aixecat per castigar als catalans amb dos gols més. Cristiano Ronaldo ha anotat el cinquè de cap i ha firmat el seu triplet particular. Ja a les acaballes, el debutant Óscar Duarte ha marcat en pròpia porta l'últim gol del partit.

Amb aquesta clara derrota a l'estadi del Reial Madrid, l'Espanyol confirma el seu mal moment i es queda a dos punts de la zona de descens.