El Reial Madrid buscarà avui (20.30 hores) aixecar-se de nou d'una ensopegada de la lliga, la primera de l'era Zidane, amb l'inesperat empat contra el Betis, amb la tercera golejada al Santiago Bernabéu des que va arribar el tècnic francès, contra un Espanyol que arriba ple de baixes importants. La dinàmica de bon joc i resultats en la qual havia entrat el Madrid amb l'arribada de Zinedine Zidane a la banqueta feia impensable una ensopegada en la visita al Betis. Es va rebaixar l'encert rematador i es va acabar el partit amb un empat dolorós que va frenar en sec la reacció de l'equip des de la sortida del tècnic Rafa Benítez.

Després de millorar en l'aspecte físic amb els durs entrenaments setmanals de Zidane, els blancs busquen tornar a les golejades del Santiago Bernabéu. El Deportivo (5-0) i l'Sporting (5-1) les van patir. Ara li toca el torn a un Espanyol que arriba a Madrid condicionat per nombroses absències. Serà l'últim partit en el qual Zidane no podrà disposar del gal·lès Gareth Bale. La seva lesió al soli va arribar en el millor moment des que és jugador del Madrid, i a Sevilla se'l va trobar a faltar per primera vegada. De moment, el seu forat el seguirà ocupant el colombià James Rodríguez, obligat a millorar les seves prestacions a l'equip.

El fantasma del descens

L'Espanyol visita el Bernabéu amb la necessitat de sumar tres punts per allunyar-se del descens i ho fa immers en una plaga de baixes, ja que no hi tindrà els sancionats Moreno i Víctor Álvarez, el lesionat Felipe Caicedo ni els cedits pel club blanc Marco Asensio i Burgui.

La major part de les absències són en atac. L'entrenador, el romanès Constantin Galca, es queda sense els seus dos davanters centres habituals. Les apostes més probables per ocupar-ne el lloc són el senegalès Mamadou Sylla, punta, i l'extrem paraguaià Hernán Pérez, que torna a la llista després de complir un partit de sanció.