"En un país on predominen el bàsquet i el beisbol, el que fem és exportar ADN Barça. La funció de la FCBEscola Internacional és portar la metodologia blaugrana arreu del món i nosaltres ho fem a Santo Domingo, no només pel que fa a la vessant esportiva, sinó també en la dels valors i educació" comenten els bagencs Marc Reyes i Marc Masats, dos dels responsables de l'escola que té el Barça a la República Dominicana.

Marc Reyes, de Sant Joan de Vilatorrada, és, dels dos, el més veterà a la FCBEscola de Santo Domingo (aquest és el seu segon curs). "Primer vaig anar a la República Dominicana per la meva mare, que hi vivia. Vaig passar-hi unes vacances que van coincidir amb l'obertura de l'escola, fa uns dos anys i mig. Jo no coneixia el director però vaig passar per la selecció d'entrenadors i em van fer una oferta de treball, però no em vaig poder quedar. La temporada següent ja vaig pensar en aprofitar l'oportunitat". Reyes és el coordinador de l'etapa de competició, és a dir, dels més grans de l'escola, i també porta l'apartat femení

Marc Masats, de Manresa, s'ha estrenat aquesta temporada a la FCBEscola a Santo Domingo i porta l'etapa d'iniciació, és a dir, l'escoleta, els benjamins i els prebenjamins. "Coneixia gent de Manresa que treballava a Santo Domingo en el món empresarial i vaig veure que la FCBEscola era una bona opció professional per a mi. Em vaig moure amb el director de l'escola, Aleix Gibert, i aquí estem", ha comentat Masats.