El Barça, que és el líder en solitari de Primera Divisió, vol aprofitar el seu bon moment per deixar sentenciada, en l'anada, l'eliminatòria de semifinals de la Copa del Rei davant d'un València que es presenta amb molts dubtes i que no aixeca el cap a la lliga.

Els jugadors de Luis Enrique, que diumenge van derrotar l'Atlètic de Madrid i es van situar tres punts per sobre de l'equip de Diego Simeone, estan en el millor moment de la temporada, almenys pel que fa als resultats. I és que acumulen 26 partits invictes (l'última derrota va ser el 3 d'octubre al camp del Sevilla), i aquesta nit buscaran davant del conjunt valencià igualar la segona millor marca de la història del club, en poder de l'equip de Rinus Michels (27 en el curs 1973-74), i apropar-se al rècord històric de l'entitat, els 28 aconseguits per Pep Guardiola en la campanya 2010-11.

El tècnic asturià tindrà tots els jugadors disponibles per al duel, després que Leo Messi es tornés a entrenar després de la dura entrada de Filipe Luis. Tot i això, és possible que reservi algun dels titulars de cara al partit de lliga davant del Llevant i, sobretot, la tornada a Mestalla el dimecres vinent. Per la seva banda, el València té l'objectiu d'assolir un bon resultat que deixi l'eliminatòria oberta per a la tornada al seu estadi. L'entrenador dels valencians, l'anglès Gary Neville, podrà fer debutar el rus Denis Cheryshev, el jugador que va provocar l'eliminació del Reial Madrid de la Copa, però no podrà comptar amb el migcampista argentí Enzo Pérez, que té una lesió al pòmul dret.