La pilot de trial manresana Elisabet Solera va guanyar la primera prova del campionat d'Espanya de Trial 2016 que es va disputar a la Nucia (Alacant).

En la categoria femení A, Solera, del Moto Club Baix Berguedà, es va imposar amb la seva Montesa. La manresana va ser la millor al llarg de les 10 zones de què consistia el recorregut. Solera només va cometre 4 errors i va finalitzar amb un temps de 3:58:30. La segona classificada, Berta Abella, va fer set errors i la tercera, Mireia Conde, deu.

La carrera inaugural del campionat d'Espanya, organitzada per la Federació de Motociclisme de la Comunitat Valenciana i el MC Equipo OFF Road la Nucia, va tenir un recorregut amb terra seca i pols, amb arrels i pedres entre els pins que s'havien d'evitar. Cada categoria havia de superar les 10 zones marcades, en dues voltes i amb un temps màxim per participant de cinc hores. La resta de guanyadors van ser José María Moral (TR2), Pablo Suárez (J), Sergio Puyo (TR3), Martín Riobo (C), David Oliver (TR4), Eva Muñoz (Femení B), Sandra González (Femení C), Joan Miquel (Veterans), Álex Canales (juvenil A) i Oriol Giró (juvenil B).

El campionat d'Espanya de Trial 2016 consta d'un total de nou proves repartides durant tot l'any. La segona cita puntuable, on la manresana Elisabet Solera intentarà defensar el lideratge, serà al municipi mallorquí de Sant Joan, el proper 28 de febrer.