L'Ajuntament de la Seu d'Urgell va fer un reconeixement als prop de quaranta esportistes, equips i clubs de la ciutat que han aconseguit èxits rellevants en les seves respectives disciplines esportives en el decurs de l'any 2015. Es tracta de competidors que han nascut a la ciutat o bé que formen part d'entitats que hi pertanyen.

Així, els esportistes premiats són Ylenia Jiménez, Abril López, Bernat Vilà, Gerard Gombau i Anna Garcia (AE Karate Kobudo); Noemí Isla, Ahley Isla, Andrea Tarrés i l'equip aleví de la temporada 2014-2015 del CHPA Cadí; els jugadors de bàsquet Bernat Sabrià i Anna Palma; el trialer Oriol Pi i els palistes Núria Vilarrubla, Annabel van der Knijff, Marta Martínez, Nil Garcia i Jordi Cadena, tots ells pertanyents al Cadí Canoë-Kayak.

Vocació olímpica

En aquest darrer cas, el Cadí Canoë té l'aspiració d'aconseguir que algun dels seus integrants formi part de la propera selecció olímpica espanyola. És el cas de Marta Martínez, tot i que ho tindrà complicat a causa de la normativa de classificació.

En aquest sentit es va manifestar l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, que va destacar que la seva és una de les poques ciutats de Catalunya d'aquesta dimensió que ha enviat de manera constant, des de mitjan dels anys 80, esportistes als Jocs Olímpics d'estiu en la disciplina de piragüisme, i als Jocs d'hivern en esquí nòrdic. Batalla va afegir que "això significa que, des de fa temps, per part dels clubs, esportistes, institucions i famílies de la Seu s'està fent una molt bona feina de promoció de l'esport a la nostra ciutat".

Batalla també va dir que "la Seu no seria com és sense l'esport, i per això és bo que ho explicitem, i fem aquests reconeixements als urgellencs i urgellenques que han aconseguit algun èxit esportiu".

Aquest acte va ser un dels dos que l'Ajuntament farà a partir d'ara durant l'any. A més dels premis per anys naturals, també se'n farà un altre, a l'estiu, pel reconeixement a final de temporada. Cadascun dels guardonats va rebre, de part de l'alcalde i també del regidor Isidor Alberich, una samarreta exclusiva i commemorativa.