Victòria Blanco és una manresana de 14 anys que estudia tercer d’ESO a l’institut Lluís de Peguera. Prové d’una família de grans esportistes (el seu avi, Josep Bosch, és el president de la Federació Catalana i un dels millors karateques del territori) i és una de les joves promeses catalanes d’aquesta art marcial. Ho demostra el fet que a l’octubre es va proclamar campiona de Catalunya en kumite -47 kg en el seu primer any de cadet, en una competició que es va fer a Montcada.

Quan et vas iniciar en el món del karate?

Doncs ho vaig fer quan era molt petita, vaig iniciar-me en aquesta art marcial a l’edat de cinc o sis anys. Els meus pares, que també són karateques de cert nivell, m’hi portaven, i jo m’hi vaig enganxar de seguida.

Els primers quatre anys ho vas poder combinar amb la gimnàstica esportiva, però tot seguit et vas decidir pel karate. Per quin motiu?

Simplement va ser perquè em vaig cansar una mica de la gimnàstica esportiva i vaig decidir centrar tots els meus esforços en el karate.

Abans de participar en el campionat de Catalunya, quines sensacions tenies?

Venia de quedar en segona posició en juvenils la temporada passada, i aquest cop volia fer-ho millor i intentar guanyar la competició. Al principi em vaig posar molt nerviosa, però al final vaig aconseguir calmar-me i endur-me el títol de campiona en kumite. A més, en kata em vaig classificar en la quarta posició.

I quan et vas proclamar campiona, què vas sentir?

Em vaig posar molt contenta pel resultat, però poca estona després ja em van tornar a venir els nervis, ja que el mes següent havia de prendre part en el campionat d’Espanya.

Com vas viure l’experiència de l’estatal?

Vaig anar-hi amb la intenció de millorar el meu rendiment respecte a l’any passat, quan vaig caure a la segona ronda del torneig. Al final ho vaig aconseguir, ja que em van eliminar a la tercera.

Quines són les tècniques que et surten millor?

No ho sabria dir amb claredat; crec que en tinc una bona varietat, i en cada campionat en faig servir de diferents.

I les que has de millorar?

N’hi ha dues que costa bastant que em surtin bé: l’ushiro i l’escombrada.

En quina modalitat et sents més còmoda, en la de kumite (combat) o en kata (formes)?

De moment em trobo més còmoda en la modalitat de kumite, perquè hi competeixo més dies que en kata. Però m’agradaria anar a més campionats de kata. Actualment posseeixes el cinturó blau.

Creus que podràs arribar aconseguir el negre?

Espero que algun dia ho pugui aconseguir, i també m’agradaria no aturar-me aquí i lluitar per assolir algun dan.

Véns d’una família plena de karateques. Què comporta aquesta situació?

Crec que facilita bastant les coses, ja que el fet que els pares, l’avi i un tiet siguin en el món del karate fa que em donin bons consells i m’ajudin molt en el meu aprenentatge.

Quins són els teus objectius de futur?

M’agradaria arribar més lluny en l’estatal i poder anar algun cop al campionat del món. Però aquests reptes són molt complicats, i m’hauré d’esforçar molt per tal d’aconseguir-los.