El grup Mediapro, presidit per l'empresari Jaume Roures, va denunciar ahir l'expresident del FC Barcelona Sandro Rosell per espionatge empresarial "sistemàtic, deliberat i organitzat" entre els anys 2009 i 2011, en haver tingut accés al correu electrònic de Roures. La querella criminal es va presentar contra Rosell per un delicte de revelació de secret empresarial, contra la intimitat de Roures i també per furt agreujat.

Aquesta demanda es va ampliar, a més, a Joan Carles Raventós, director general de seccions del Barça, Robert Cama, exresponsable del departament informàtic de Mediapro, i contra el FC Barcelona Bonus Sprt Marketing, l'empresa de la qual era propietari Rosell, a més de Socktel Serveis Informàtics.

Segons va anunciar Roures en una roda de premsa, les proves aportades per Mediapro demostren com Robert Cama, responsable del departament informàtic del grup de comunicació fins a l'octubre del 2011, va estar accedint de manera deliberada i sistemàtica als correus electrònics rebuts i enviats per Jaume Roures. Gairebé la totalitat d'ells van ser remesos a Sandro Rosell i a Joan Carles Raventós, que treballava amb ell abans d'entrar al club.

Correus de moltes persones

Segons Roures, "van ser centenars de correus electrònics relacionats amb la guerra del futbol, les nostres negociacions amb una cerversera o una tabacalera, els contractes de renovació de Pep Guardiola i Tito Vilanova, sobre els quals nosaltres assessoràvem, correus de Banc Sabadell, el bufet d'advocats Garrigues, de Joan Laporta, Ferran Soriano, Marc Ingla i Andreu Buenafuente".

El president de Mediapro va revelar que ho va descobrir perquè Rosell, "a més de ser un miserable, és un bocamoll i anava presumint per aquí de saber coses que només podíem saber nosaltres". Llavors va encarregar una auditoria de seguretat i "vam descobrir que a l'ordinador de Cama hi havia instal·lats tres servidors d'empreses externes, una d'elles de Rosell, més de 10.000 títols de pel·lícules pornogràfiques, amb les quals suposem que feia algun tipus de negoci i també s'emportava material informàtic de Mediapro per revendre'l a tercers".

Rosell deia que els esborrava

Roures va dir ahir que havia demanat explicacions a Raventós i Rosell i que aquest "em va dir que era cert que li arribaven correus meus, però que tal com apareixien al seu servidor els esborrava. Després de tres anys esborrant centenars de correus li deuria sortir una bona durícia al dit". També "em va dir que ho arreglaríem a la catalana, i jo puc ser profundament català, però no gilipolles".

Segons l'empresari, l'actual president, Josep Maria Bartomeu, i el directiu Javier Faus també ho sabien i a Pep Guardiola "també li ho vaig explicar perquè sabés què tenia a casa". No obstant això, va admetre desconèixer si aquesta informació va ser decisiva perquè el tècnic deixés el Barça.

Ahir al vespre, el FC Barcelona va fer un comunicat de quatre punts en què, bàsicament, es desmarca dels fets, però diu que compareixerà en el procediment "per sol·licitar l'arxiu del cas en tots els aspectes que fan referència a l'entitat". També demana respecte per als expresidents, presumpció d'innocència per als seu dos extreballadors i es reserva el dret a emprendre accions legals.