La corredora d'Olvan Rosa Valls (AE Mountain Runners del Berguedà) va obtenir la tercera posició al campionat del món de raquetes de neu en el marc de la Caspolada al Chiaro di Luna que es va disputar ahir a la localitat italiana alpina de Vezza d'Oglio.

La solsonina Sílvia Leal (Centre Excursionista Pontsicà) també va fer una gran cursa i va acabar en un meritori cinquè lloc. La segona posició va ser per a la també catalana Ragna Debats, del CE Muntanya La Cameta Coixa. Els bons resultats per a l'equip català no van aturar-se en les dones. Jan Margarit, corredor de Matadapera però que forma part de Runners del Berguedà, va proclamar-se campió júnior en la categoria masculina. El seu company de selecció, l'osonenc Marc Traserra, va entrar en la segona posició i va obtenir el subcampionat de la categoria. En categoria absoluta masculina els tres atletes catalans que hi van participar van entrar entre els deu primers. Just Sociats, que alhora feia de seleccionador, va ser sisè, mentre que Gabriel Crosas va ocupar la vuitena plaça i el berguedà Jordi Uró va culminar la prova en una destacada novena posició. El guanyador masculí va ser l'atleta francòfon Stepahe Ricard.

Un cop acabada la prova, el seleccionador català Just Sociats va mostrar la seva satisfacció per com s'havia desenvolupat la cursa masculina: "va ser molt ràpida, amb neu artificial durant gairebé tot el traçat. He de dir que l'organització de la prova ha estat excel·lent". Amb aquesta bona actuació, la selecció catalana tanca el seu periple internacional, a falta de l'open europeu de Guils de Cerdanya, amb bons resultats obtinguts a la curses fetes a la Ciaspolada italiana i el Siljan Snowhoe Festival de Suècia.