El ceretà Kilian Jornet es va imposar ahir en la cursa vertical dels Campionats d'Europa d'esquí de muntanya celebrada a les Marécottes (Suïssa) i puntuable també per a la Copa del Món de l'especialitat. L'anoienca Laura Orgué, segona, va quedar a només quatre segons de la primera classificada, la suïssa Victoria Kreuzer.

Després de penjar-se divendres la medalla de plata a la cursa individual, Jornet s'ha endut la cronoescalada i referma el liderat a la màxima competició mundial d'esquí de muntanya. Jornet va aturar el cronòmetre a 22.39.572, i va ser 28 segons més ràpid que el suís Rémi Bonet, que va acabar segon davant de l'alemany Anton Palzer, tercer a 29 segons del primer.

D'aquesta manera, el corredor ceretà ha reafirmat el seu bon estat de forma al començament de la temporada d'esquí de muntanya, en la qual ha guanyat les dues cronoescalades celebrades fins ara i dues de les tres curses individuals de la Copa del Món.

En categoria femenina, la suïssa Victoria Kreuzer va ser la més ràpida amb 27.30.623. Orgué, que estava fent un bon temps, es va veure perjudicada perquè li va sortir una fixació dels esquís.

Avui es disputarà la prova esprint que tancarà els campionats.