El Laboral Kutxa va posar fi ahir a la condició d'invicte del València Basket, després de 19 jornades a la Lliga Endesa, en imposar-se per 79-73 al Buesa Arena. Els valencians van perdre una part de les seves possibilitats en un pobre tercer quart en el qual només van anotar 11 punts.

Van arribar a estar 15 punts per sota a vuit minuts del final (63-48), però la seva defensa zonal els va permetre tornar a entrar en el partit i reduir el desavantatge en només quatre, 74-70, en el darrer minut. El triple de Jaka Blazic va enterrar les aspiracions de victòria dels visitants i va propiciar la primera derrota de la competició domèstica pel líder.

Adams, amb 21 punts, i Bourousis amb 13 van ser els millors pel conjunt local, davant els 27 de Hamilton i 17 de Dubljevic que no van ser suficients per sumar un nou triomf pels valencians. L'inici de partit de Hamilton va ser espectacular, anotant 16 dels 17 punts del València en el primer quart. El partit va ser igualat i amb intercanvis en el marcador fins al descans (34-35), però a la represa els locals el van trencar.

Les defenses, clau

Amb una gran defensa, els de Perasovic van deixar al seu rival en només 11 punts i van posar contra les cordes al conjunt de Pedro Martínez, poc acostumat a trobar-se en una situació així a la lliga (57-46 al final del tercer quart). Quan tot semblava decidit, el tècnic dels taronges va ordenar una defensa zonal que va desorientar al Baskonia, i amb un parcial de 11-22 es van tornar a ficar dins del partit.

Però aleshores va aparèixer l'eslovè Blazic per calmar els ànims i enterrar les esperançes visitants amb un triple en el darrer minut, que va aniquil·lar l'esperança del València d'allargar la seva ratxa triomfal, que va quedar en 19 jornades consecutives guanyant.