L'Espanyol afronta pràcticament com una final el partit d'avui (20.30 hores) contra una Reial Societat que busca el seu primer triomf a domicili amb Eusebio Sacristán a Cornellà-el Prat, amb els locals a només un punt dels llocs de descens de la classificació. El vestidor blanc-i-blau no ha encès les alarmes, però és molt conscient del que es juga davant del bloc donostiarra.

Un mes de gener nefast, amb dos punts de quinze, ha esborrat l'efecte Constantin Galca, nou entrenador, i ha obligat els periquitos a mirar cap als llocs de sota. La gran absència en la convocatòria del tècnic romanès és la del davanter equatorià Felipe Caicedo. El màxim realitzador del bloc no s'ha recuperat de les molèsties que ja li van impedir jugar contra el Reial Madrid. El migcampista Víctor Sánchez tampoc no entra a la llista.

Constantin Galca recupera l'ariet Gerard Moreno, que es perfila com a titular a la punta d'atac, i els centrecampistes Marco Asensio, Burgui i Víctor Álvarez. D'altra banda, cauen dels plans de l'entrenador el lateral esquerre Rubén Duarte, el migcampista Cañas i el migcampista Paco Montañés. En les últimes cinc temporades, el balanç entre aquests dos conjunts a Cornellà-el Prat és de dues victòries a favor de l'Espanyol, dos empats i una derrota per a l'amfitrió. En la campanya passada, els locals van vèncer per 2-0 amb gols de Lucas Vázquez i Cristhian Stuani.