Dia de records, d'enyorança pels temps passats, però també d'il·lusió per continuar endavant. El CF PI Puig va viure ahir diumenge una jornada especial. Al camp municipal del barri manresà del Xup, el club va obrir els actes de celebració dels seus primers 50 anys de vida. Va fer-ho amb modèstia, sense fer gaire soroll, però amb la seva gent fent-hi costat.

El dia es va llevar rúfol, fins i tot amb quatre gotes, però de cap de les maneres va deslluir tot allò que estava preparat. L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, acompanyat del regidor d'esports, Jordi Serracanta, va inaugurar oficialment l'exposició de fotografies que recullen la història del CF PI Puig, instal·lada en unes carpes al mateix camp de futbol i que es mantindrà les properes setmanes. Exdirectius i sobretot exjugadors i aficionats van fer memòria veient les imatges de fa anys.

En els parlaments, l'alcalde Junyent va donar valor "a un dia de felicitacions després de 50 anys d'activitat esportiva. I sobretot per dues raons, pels valors que això comporta, com la companyonia, el respecte o l'amistat i sobretot també per la funció social que fa el club. Perquè fent barri, fem ciutat i fem país. Ja sé que hi ha una gran mancança al camp de futbol del Xup, la de la gespa artificial, però en aquest sentit, segur que l'actual regidor d'esports, Jordi Serracanta, ho farà millor que l'anterior, que era jo mateix". El president del CF PI Puig, Francesc Álvarez, va incidir en les dificultats "de tirar endavant una entitat com aquesta 50 anys seguits, sobretot per les mancances econòmiques. Però hem estat capaços de fer-ho, i ho continuarem fent".

Fotografies, camisetes i la cagada del rucvan omplir la jornada de celebració dels 50 anys del CF PI Puig.Els quatre equips actuals del club amb la nova equipació.El president de l'entitat, Francesc Álvarez, mostra les fotos a l'alcalde, Valentí Junyent, i al regidor d'esports, Jordi Serracanta. La cagada del ruc va crear interès. Francesc Álvarez va lliurar un banderí a l'alcalde.

D'una forma més o menys directa, Francesc Álvarez ha estat sempre vinculat al

CF PI Puig. En va ser un dels fundadors, fa 50 anys, el 1966,

i ara és el president d'aquesta entitat plenament arrelada al barri manresà del Xup.

Deu ser una satisfacció celebrar el 50è aniversari d'una entitat de la qual ha estat un dels fundadors i ara n'és el president.

El sentiment és molt gran, no es pot explicar. No he perdut mai el fil del club, però ara aviat serà el moment de deixar pas a gent nova després d'una etapa en la qual hem tingut moltes dificultats. Sigui com sigui, a mi em tindran pel que necessitin. Ara és el jovent que ho ha de tirar endavant. Jo sempre voldré el millor per al CF PI Puig. En aquests moments de records, tinc admiració per dues persones, el Manuel Roman Betis i l'Ángel Páez; han fet de tot a l'entitat, s'hi han passat moltes hores perquè tot estigués net i funcionés. Els agraeixo molt la seva feina i sobretot espero que continuïn endavant.

Com recorda la creació del

CF PI Puig fa 50 anys?

Érem una colla que ens agradava el futbol i va sorgir la idea de crear un club al barri, al Xup. Ho vam fer d'una manera molt informal, de forma molt modesta. Al llarg del temps, el CF PI Puig s'ha anat consolidant. No penso que ho féssim per una necessitat, sinó més aviat perquè ens motivava el futbol. Hi havia un tal Bienvenido, que era agutzil de l'Ajuntament de Manresa; ell va ser el primer president i la persona que va impulsar la nova entitat. Després ja es va formar una junta directiva i vam anar avançant. És clar, ara també em vénen al record totes aquelles persones que ja no hi són perquè a vegades la vida és molt injusta. També tenim un pensament per a ells.

Un club de barri deu ser diferent d'altres tipus de clubs?

Jo puc dir, sense por d'equivocar-me, que tothom que porta la nostra camiseta sent alguna cosa especial. És molt difícil que no se l'estimi. No és per dir-ho, però el CF PI Puig ha estat el bressol de molts bons jugadors, alguns fins i tot han arribat a Tercera Divisió. Aquest club ha estat el planter de molts clubs de la comarca i fins i tot del Manresa. D'això, ens en sentim molt orgullosos. Fins i tot ara tenim jugadors dels quals també en sentirem a parlar.

Quin és el futur que creu que tindrà el CF PI Puig?

Crec que el futur està garantit perquè veig encara molta il·lusió per tirar endavant l'entitat. Penso que ara la història es repeteix perquè en els inicis, els jugadors que ja acabàvem la nostra carrera esportiva vam tibar del carro, i ara també és així perquè algun exjugador ja s'ha integrat a la junta directiva. Confio que aviat puguem estar a la categoria que ens pertoca, una categoria superior a la que estem ara. També confiem que la propera temporada puguem fer més equips, de benjamins, alevins i cadets, perquè aquest és el futur del club.