El billar artístic és protagonista al Club Billar Manresa. El cap de setmana passat s'hi va celebrar una nova edició del Gran Prix a escala estatal, amb una destacada participació de dotze billaristes i el propers dies 13 i 14 de febrer s'hi disputarà el campionat de Catalunya de l'especialitat.

Pel que fa a la competició estatal, el català Xavi Fonellosa va aconseguir el primer lloc després de superar en la final al número 1 del rànquing, el murcià Héctor Cuadrado, que d'aquesta manera no va poder revalidar el títol. Fonellosa es va imposar per un mínim 199 a 207; el billarista del CB Manresa Francesc Hernández va classificar-se en una meritòria vuitena plaça i el seu company Antonio Sáez va ser dotzè.

La classificació va quedar: 1r Xavi Fonellosa, 2n Héctor Cuadrado, 3r Jaume Norberto, 4t Jordi Oliver, 5è Sergio Sánchez, 6è José Manuel Gómez, 7è Gregorio Alonso, 8è Francesc Hernández, 9è Manuel Rocho, 10è Jaume Carreras, 11è Manel Lozano i 12è Antonio Sáez.

Ara, el campionat català

Entre dissabte i diumenge que ve es jugarà igualment a les instal·lacions del CB Manresa el Campionat de Catalunya de Billar Artístic, amb la participació de sis jugadors dividits en dos grups. A l'A, Xavi Fonellosa (CB Monforte), Antonio Sáez (CB Manresa) i Jaume Norberto (CB Vic); i al B, Jordi Oliver (CB Monforte), Francesc Hernández (CB Manresa) i Manel Lozano (CB Vic). Les tandes de dissabte seran a les 11 h, 16 h i 18 h, i diumenge, a les 10 h, a les 12 h (semifinals) i 16 h (final). A la fase prèvia tots els jugadors disputaran set sets (70 figures). Les quatre millors mitjanes es classificaran per a les semifinals al millor de cinc sets.