El Museu Cerdà de Puigcerdà acollirà dissabte, a partir de les set de la tarda, la presentació d'una nova entitat esportiva de la capital ceretana. Es tracta de Down&Up Cerdanya, un club que s'ha fundat amb l'objectiu de promocionar el busseig esportiu i tècnic a la Cerdanya, on el submarinisme està poc representat per la distància respecte del mar.

Durant l'acte hi intervindrà l'alcalde, Albert Piñeira, a més del gerent de la Federació Catalana d'Activitats Subaquàtiques. Es farà una presentació del club i dels seus objectius, les activitats per a l'any 2016, la informació sobre com es pot ingressar al club i també un sorteig de material promocional.

Down&Up explica que el projecte neix amb la possibilitat de fer aquestes activitats en piscina, a més de fer cursos de primers nivells i poder practicar a la comarca diferents modalitats de busseig tècnic.

Adherits a la federació

El president de la nova entitat, Ramon Riu, explica que han ingressat com a membre adherit a la Federació Catalana d'Activitats Subaquàtiques, amb la qual cosa els cursos de formació es faran d'acord amb els protocols Fedas/CMAS, de reconegut prestigi internacional. També volen que la seva passió sigui compartida al nivell més global possible, motiu pel qual es mantindran tots els acords possibles amb d'altres clubs i empreses per generar sinergies conjuntes.