Jordi Simón segueix pedalant amb força per mantenir viu el somni de competir en les millors proves del món. Després de dues temporadas en el modest Movistar Ecuador, el de Navàs ha fet un pas endavant fitxant pel conjunt Verva ActiveJet, de la categoria professional continental, l´equivalent a la segona divisió ciclista. Amb l´equip polonès podrà gaudir de més dies de competició i disputarà una prova que li fa especial il·lusió, la Volta a Catalunya. Simón obre una nova etapa en la seva prometedora trajectòria i estrenarà colors aquest mateix cap de setmana a la Volta a Múrcia.

Com es presenta el debut oficial amb el seu nou equip?

En tinc moltes ganes. La primera cursa amb els nous colors sempre fa il·lusió. A més, ja fa mig any que no disputo cap prova, des de mitjan agost de l´any passat, i la veritat és que s'ha fet llarg.

Quina valoració fa del seu fitxatge pel conjunt polonès?

Estic molt content, és un pas endavant tornar a la segona divisió professional. Tinc ganes de tornar-los la confiança que han dipositat en mi.

En quin nivell físic arriba a les primeres proves de la temporada?

Em trobo molt bé, les sensacions en els entrenaments són molt bones. Ara falta anar a la competició i veure com estan els rivals, amb qui ens enfrontem, segur que estan a gran nivell.

Ja se sent integrat amb els nous companys?

Sí, m'estic adaptant bastant ràpidament. Hem fet dues concentracions a Calp que han servit per anar-nos coneixent més i per fer grup. Tot i la dificultat amb l'idioma, ja que tots parlen en polonès... sóc l'únic espanyol, però ens entenem en anglès i ja em van sortint algunes paraules en polonès. Sóc un corredor que no tinc gaires dificultats a obrir-me i intentar adaptar-me ràpidament.

Quin paper tindrà dins l'Active Jet, gaudirà de llibertat o haurà de treballar pels companys?

Quan em van venir a buscar per fitxar-me, era per la funció de ser un dels líders de l'equip en voltes o clàssiques amb perfil muntanyenc. També per col·laborar i ajudar els companys a les altres etapes, segons el terreny. I, sobretot, també per donar presència. El fet que sigui un corredor combatiu fa que agradi als equips.

Ja sap el calendari complet d´aquesta temporada?

De moment conec el calendari de principi d´any. Faré la Volta a Múrcia, la clàssica d'Almeria, la Volta al Algarve, una clàssica a Lugano i la Volta a Catalunya. De cara a la segona part només puc confirmar el Tour de Polònia, que és una de les curses més importants per a l'equip, ja que els patrocinadors és on tenen més interès. És un dels objectius d'aquesta temporada.

Com qualifica els dos anys que ha passat al Movistar Ecuador?

Positivament. He pogut seguir fent el que m'agrada, la meva passió, que és el ciclisme. Vaig tenir l´oportunitat de tenir un calendari, que, tot i no ser el que m'hauria agradat més, m'ha permès que aquest equip polonès s´hagi fixat en mi i he pogut fer un pas endavant per seguir creixent.

L´any passat només va poder competir 43 dies...

Sí, vaig trobar a faltar continuïtat. Més que pels dies, pel fet que a vegades estava un mes sense córrer, i contra rivals que competeixen més seguit es troba molt la diferència. Amb 43 dies i acabant la competició a mig agost, fa que ara comencis la temporada amb falta de ritme de competició. Tinc ganes d'agafar el ritme i començar ara mateix.

Després de dos anys d'absència, tornarà a la Volta a Catalunya, li fa una especial il·lusió?

Sí, estic molt il·lusionat. No puc dir que sigui l'objectiu principal, perquè, veient el nivell de corredors que hi haurà, serà difícil, però hi vull arribar molt bé de forma per deixar-me veure davant de la familia, els amics i la gent que em dóna suport. L'any 2012, que la vaig córrer amb l´Andalucía, et podria dir que és el millor moment que he passat sobre la bicicleta. No vaig guanyar, però córrer a casa i veure l'afició que t'anima, t'empeny a fer bé les coses.

Seguirà lluitant per una plaça en un equip World Tour?

A tothom li agradaria poder ser a les millors curses del món. Per ser-hi s'ha d'estar en un equip top i aquest és l'objectiu.

De la Cruz, Soler, Prades, Pedrero, vostè mateix... com veu el futur del ciclisme català?

Sembla que tenim bastants corredors ben posicionats i això és esperançador. N'hi ha més que podrien ser a professionals, però les sortides dels corredors catalans són molt poques i és molt difícil arribar-hi. Els que hi som podem dir que som afortunats.