Un Barça de rècord, que davant el València va ampliar a 29 el nombre de partits invicte, no es refia de les baixes del Celta, que arribarà al Camp Nou amb moltes baixes, però també amb el record de les seves bones actuacions recents contra els blaugrana. I és que el Barça ha perdut dos dels tres últims partits jugats contra els gallecs. L'any passat, el Celta va derrotar els catalans a domicili per 0-1, i en el duel de la primera volta d'aquesta temporada el resultat va ser de 4-1 per als gallecs.

Però ambdós equips arriben en situacions ben diferents a les de la primera meitat del campionat. El Barça arriba en un gran moment de forma, i és el líder en solitari de la lliga BBVA amb un punt de marge del Reial Madrid, que va guanyar ahir, i tres de l'Atlètic de Madrid. A més, té un partit menys, el que disputarà dimecres al camp de l'Sporting de Gijón, i ja es van classificar per a la final de la Copa del Rei amb un joc molt fiable, especialment al Camp Nou.

Amb l'onze de gala

De cara al partit d'avui, el tècnic asturià Luis Enrique Martínez té els dubtes de Leo Messi, que es va sotmetre a una litotrícia per solucionar un problema renal, i Arda Turan, tot i que tots dos s'han exercitat sense problemes en les darreres sessions. Luis Enrique és conscient de la dificultat del partit i per això no es guardarà res i sortirà molt probablement amb l'onze de gala. Un dels jugadors que serà en aquest onze és l'uruguaià Luis Suárez, que va dir en una entrevista al diari britànic Daily Mail que "m'encantaria revalidar la Lliga de Campions, seria un esdeveniment únic".

El tècnic asturià es retrobarà amb un dels seus exequips, el Celta, que des que va assumir la banqueta del Barça l'ha vençut en dos dels tres partits disputats fins ara. Per això, en la roda de premsa prèvia al partit va subratllar que "és l'únic rival que ens ha guanyat dues vegades i ho ha fet a la primera volta de manera clara. És un equip perillós, molt atractiu, atrevit, valent, descarat i pressiona a dalt. És cert que tenen baixes molt importants, però la idea hi preval". A més, l'entrenador blaugrana va comentar que les baixes dels gallecs no afectaran en excés els plans del tècnic Eduardo Berizzo: "segueixen sent perillosos, perquè les baixes les tenen des de fa mesos. Són intensíssims, van endavant, et compliquen la vida en estar molt enganxats i voler la pilota", va elogiar-los.

Els gallecs volen sorprendre

El conjunt gallec, reforçat per la imatge oferta contra el Sevilla a la Copa, està minvat per la plaga de baixes que ha deixat Berizzo amb només 14 jugadors de la primera plantilla. L'esforç descomunal fet dijous passat i l'absència de tres dels habituals titulars, el defensa Sergi Gómez i els atacants Iago Aspas i Orellana, obligaran el tècnic argentí a realitzar algunes rotacions en l'onze, si bé és cert que no té gaire per triar, ja que Bongonda està sancionat i Nolito i Fontàs segueixen lesionats. Berizzo va apuntar que el camí per intentar endur-se els tres punts implica "mantenir la nostra identitat. Necessitarem pressionar de forma encertada per recuperar i sostenir la pilota amb una verticalitat que al Camp Nou pot donar-te el camí cap al gol".