El FC Barcelona tindrà, aquesta tarda a Gijón, una gran ocasió per enfortir el seu lideratge a Primera Divisió. Al camp del Molinón, i al davant de l'equip de l'exblaugrana Pitu Abelardo, si guanya deixaria l'Atlètic fins a 6 punts enrere (a més a més de l'average particular) i a 7 el Madrid (0-4 al Bernabéu en la primera volta). Aquest partit va ser ajornat pel Mundial de Clubs del desembre passat i Luis Enrique ha donat descans a Jordi Alba i Sergi Roberto, que no han estat inclosos en la convocatòria. L'Spòrting, que lluita per la permanència, és 16è amb 23 punts, a dos només de la zona de descens.

Luis Enrique aposta per un to de prudència i ahir va declarar que "una victòria a Gijón sí que seria un magnífic resultat, però no crec que signifiqui un cop definitiu a la lliga". Segons l'entrenador del FC Barcelona, "és positiu que, per fi, ja recuperem el partit pendent, i ens dóna l'oportunitat per poder separar-nos més dels nostres rivals directes i significa moltíssim en la classificació".

Viatja el FC Barcelona a Gijón amb l'objectiu d'encadenar el 31è partit sense conèixer cap derrota en un xoc "especial" per al tècnic Luis Enrique, que torna al club en què es va formar com a jugador. "Fa molts anys que vaig sortir de Gijón, però jo sóc entrenador del Barça i tampoc no em resulta gens difícil preparar el partit. L'escenari significa molt per a mi; sí, és casa meva, però mana la feina i la meva obligació és aconseguir tres punts que són bàsics". Luis Enrique va explicar que "sóc soci de l'Spòrting des de fa molts anys, del bressol i fins a la mort, però a vegades cal pensar en la feina". En tot cas, va fer broma: "si s'ha d'acabar en algun lloc la nostra ratxa d'imbatibilitat que sigui al Molinón. Però tant de bo no s'acabi". Tot i el temporal de pluja i vent que afecta el nord de la península, l'equip viatja avui.