L'avianès Pau Bartoló ha culminat amb èxit la primera de les tres etapes del seu particular repte a la Lapònia noruega. El corredor de muntanya ha completat els primers 50 quilòmetres que separen Alta i Maze. El berguedà ha hagut de suportar temperatures de -10ºC i una sensació tèrmica inferior a -20ºC. No obstant això, el gran enemic ha estat el fort vent que l'ha acompanyat durant la primera part del recorregut.

Bartoló té previst recórrer els 145 quilòmetres per Lapònia (entre la regió noruega de Finnmark i la frontera amb Finlàndia) en solitari i de forma autosuficient. Una fita que ningú ha estat capaç d'assolir. Les condicions meteorològiques no minvaran en les darreres dues jornades i es calcula que en Pau haurà de fer front a temperatures al voltant dels -40ºC. Una autèntica bogeria que es veu recompensada pels paratges naturals i salvatges per on transcorre el repte.

En finalitzar la primera etapa, el català s'ha mostrat molt optimista de cara les dues dures jornades que li queden. Ha afirmat sentir-se molt bé físicament i amb la força necessària per lluitar de tu a tu amb les temperatures extremes que envolten aquest objectiu. Des del twitter de Segurartic (@segurartic) podeu seguir les últimes novetats en directe del corredor de BUFF i Segurartic - Catalana Occidente a Lapònia.