Pau Bartoló va tancar amb èxit la primera de les tres etapes del seu particular repte per la Lapònia noruega. El corredor de muntanya d'Avià va completar els primers 50 quilòmetres del recorregut, que separen Alta i Maze, suportant temperatures de -10º, tot i que la sensació tèrmica era inferior als -20º. En aquesta primera jornada, però, el gran enemic va ser el vent, que va acompanyar Bartoló, sobretot en la primera part del traçat programat.

El corredor berguedà té el repte de recórrer els 145 km de cursa a peu per la Lapònia (entre la regió noruega de Finmark i la frontera amb Finlàndia) en solitari i de forma autosuficient, una fita que ningú no ha estat capaç d'assolir. Les condicions climatològiques no es preveu que millorin en les dues jornades que falten i es calcula fins i tot que Pau Bartoló haurà de fer front a temperatures al voltant dels -40º, un parany que es veu recompensat per uns paisatges naturals i salvatges, dels més solitaris d'Escandinàvia, i amb pràcticament només cinc hores diàries de llum solar, però amb la gran companyia de l'aurora boreal.

En finalitzar la jornada d'ahir, Bartoló va afirmar sentir-se "molt bé físicament i amb la força necessària per lluitar de tu a tu amb les temperatures extremes que envolten aquest objectiu de Buff i Segurartic - Catalana Occident a la Lapònia".

Cal recordar que en aquesta experiència nova, Pau Bartoló té un equip de seguiment per fer la corresponent filmació del reportatge, amb dues càmeres de vídeo amb drons i dues de fotografia, amb motos de neu.