Pau Bartoló ha fert realitat el seu somni i ha culminar el trajecte a Lapònia, en la regió de Finmark (Noruega) arribant aquest divendres a la meta que ell s´havia fixat, a la frontera de Finlàndia. Els 40 quilòmetres que separen Jergul de Karasjok eren els darrers de tres dies d´esforç, lluita i perseverança que vant finalitzar amb la recompensa desitjada. Pau Bartoló, l´avianès de 37 anys, ha fet el darrer troç dels 140 quilòmetres que tenia previstos tot superant les dures condicions que hi ha en el Cercle Polar Àrtic, i amb unes temperatures que s´han acostat als 40 graus celsius sota zero.

El corredor patrocinat per BUFF, per Compressport i per Segurartic Catalana Occidente va viatjar fins a Lapònia a primers de setmana. No ho ha fey sol. Al llarg d'aquests dies l'ha acompanyat un equip de seguiment format per quatre persones. Han estat un gran suport moral, però des de la distància; el repte era cobrir la disrància tot sol, corrent en solitari, en una fita que fins ara era inèdita.

El punt de partida era l´indret d´Alta, dimecres. Va recorrer els 50 quilòmetres que separen aquesta localitat amb Maze. I a les baixes temperatures se li va sumar ratxes de vent intenses, sobretot durant la primera part del traçat quan la sensació tèrmica era encara més baixa. La neu ha estat també una protagonista des de primer fins el darrer dia. El segon dia. entre Maze i Jergui, va sumar 50 km més a les sevs cames. Amb un bon estat físic, va rebaixar més el cronòmetre, comparant-lo amb la jornada inicial.

El divendres ha completat la tercera etapa, de 40 km, amb l´arribada a Karasjok. El vent li ha donat una nova treva per fer menys adevrs el camí per culminar la gesta del corredor de BUFF, sabent dosificar i aguantar tot el desgast físic. Així, Bartoló ha signat una fita inaudita i ha sabut sobreposar-se a la monotonia i a la solitud del recorregut. El repte de la Lapònia noruega ja forma part de l´historial del corredor avianès que veu com s´engrandeix la seva llegenda de gran esportista.