El Barça va viatjar ahir a Las Palmas amb la intenció de no abaixar el pistó, de no pensar gai-re en el partit de Champions de dimarts contra l'Arsenal, i posar pressió al Reial Madrid i a l'Atlètic, que demà disputen els seus partits amb l'obligació de guanyar. Tot i que Luis Enrique va avisar ahir que la lliga no està guanyada, va decidir donar descans a Gerard Piqué, que no serà avui a Gran Canària, de la mateixa manera que Sergio Busquets, que va forçar la cinquena targeta a Gijón i ha de complir sanció.

Luis Enrique va dir ahir que "si veiés eufòria o alguna cosa descontrolada en el dia a dia al vestidor, estaria preocupat. Però veig un equip amb els objectius molt clars, molt ben enfocats, i que sap que tot s'ha d'aconseguir. La dificultat és obtenir-ho a final de temporada".

En aquest sentit, va mostrar-se convençut que l'Atlètic i el Madrid competiran fins al final. "Serà una lliga molt oberta, segur. Fins que algun dels tres no sigui matemàticament campió, ningú no es donarà per vençut". Avui, amb les baixes de Piqué i Busquets, Luis Enrique pot apostar per la parella Mascherano-Mathieu o Vermaelen al centre de la rereguarda i per Sergi Roberto de mig centre.

Del rival, Las Palmas, va comentar que "és un equip complicat, que es troba en una zona de risc i que ens obligarà a córrer darrere de la pilota. És atrevit, li agrada tenir l'esfèrica i serà un rival més que complex".

Els canaris no es resignen

Pel que fa a Las Palmas, les reiterades baixes al centre del camp obligaran el seu entrenador, Quique Setién, a retocar el dibuix i jugar amb Roque Mesa com a únic pivot. Tampoc no jugarà Wakaso, per targetes, ni els laterals titulars, David Simón i Dani Castellano. Els seus substituts, David García i Javi Garrido, no tenen tanta profunditat en atac. Setién va explicar que "hem incidit aquesta setmana en la feina defensiva, ja que serà complicat poder prendre la possessió de la pilota" al Barça.