Tot i que només s'han vist les cares en set ocasions en partits oficials de lliga (quatre al Berguedà i tres al Congost), els duels entre el Manresa i l'Avià s'estan vivint les darreres temporades amb una gran rivalitat esportiva, amb una gran passió, que es tornarà a repetir demà al Nou Estadi (12 h) en la vint-i-unena jornada del grup 1 de Primera Catalana.

Un partit en el qual hi ha alguna cosa més en joc que l'amor propi d'uns i altres, ja que ambdós equips hi arriben a la part alta de la classificació, amb els mateixos punts (34), i a un de distància del líder, el Vilassar de Mar.

El conjunt manresà, dirigit per Dani Andreu, ve d'empatar a zero al camp del Lloret. El tècnic dels blanc-i-vermells creu que "passarà el mateix que cada any, que l'Avià tindrà més suport a les grades del Congost que nosaltres; per això sempre s'hi troba molt còmode. El partit?, segur que serà complicat. No sé quin plantejament utilitzaran els berguedans ja que han anat canviant al llarg de la temporada. No sé si es tiraran enrere, si ens pressionaran a dalt, si voldran tenir la pilota... Sobre la marxa ens haurem d'adaptar al que facin ells perquè nosaltres poques coses variarem en relació amb el que hem fet fins ara".

Pel que fa a la situació a la part capdavantera de la categoria, Dani Andreu té clar que "cap equip no ha aconseguit distanciar-se; això vol dir que tots hem estat irregulars". Per a demà, Dani Andreu té les baixes de Gerard Bordas, Jhonattan Vinasco (va ser operat ahir) i Enric Soriano, i els dubtes per malaltia de Ferry i Kevin.