El ciclista navassenc Jordi Simón és a 3 minuts i 12 segons del nou líder de la Volta a l'Algarve, l'alemany Toni Martin, després de la tercera etapa, una contrarellotge individual de 18 quilòmetres amb sortida i arribada a Sagres. El corredor de l'equip polonès Verva ActiveJet va perdre 1.55 respecte del guanyador de l'etapa, el suís Fabian Cancellara, que va treure cinc segons a Martin. El corredor germànic té tres segons de diferència, a la general, respecte del britànic Geraint Thomas, i vint sobre el basc Ion Izagirre. Avui es disputa la penúltima etapa, totalment plana, entre Sao Brás de Alportel i Tavira, de 194 km.

Pel que fa a la Volta a Andalusia, l'italià Oscar Gatto va guanyar a l'esprint la tercera etapa, entre Monachil i El Padul, de 157,9 km. El britànic Ben Swift és el líder, amb el mateix temps que els rivals. Avui, la contrarellotge d'Alhaurín de la Torre decidirà.