L'esquiadora nord-americana Lindsey Vonn va acabar en segona posició la prova de descens que es va disputar ahir a l'estació italiana de La Thuile. Aquest resultat li va donar els punts suficients per proclamar-se campiona de la Copa del Món de descens per vuitena vegada en la seva carrera, quan encara falta la prova del març a St. Moritz (Suïssa) per acabar la competició. A més, Vonn va aconseguir recuperar el lideratge de la classificació general de la Copa del Món.

A l'estació de La Thuile es va viure una jornada marcada pel fort vent i unes condicions de baixa visibilitat pels participants. Vonn va fer un registre d'1.24.94, i només va ser superada per la italiana Nadia Fanchini, que amb un temps d'1.24.80 es va endur la seva primera victòria en un descens de la Copa del Món. Una altra italiana, Daniela Merighetti, va acabar tercera, amb un registre d'1.25.52, i va completar el podi de la prova.

Amb aquest segon lloc, Vonn va sumar 80 punts i n'acumula un total de 580 a la Copa del Món de descens, del qual ja és campiona, ja que treu molt avantatge respecte a la segona classificada, la canadenca Larisa Yurkiw, que en té 407. La tercera és l'austríaca Cornella Huetter, amb 387 punts.

A més, la nord-americana va recuperar el lideratge general de la Copa del Món, una competició on ja suma 1.140 punts, un total de 43 més que la seva immediata perseguidora, la suïssa Lara Gut, que en té 1.097. L'alemanya Viktoria Rebensburg acumula 878 punts i és tercera en el campionat.