El Reial Madrid s'ha acomiadat, gairebé de forma definitiva, del títol de Lliga, després d'empatar (1-1) davant el Màlaga a La Rosaleda en un partit en el que Cristiano Ronaldo ha marcat el gol blanc i ha fallat un penal, i els de Zidane van tornar a mostrar la seva pitjor versió fora de casa, la qual cosa els allunya fins a 9 punts del liderat del FC Barcelona.

El conjunt blanc arribava a la capital de la Costa del Sol amb la imperiosa necessitat de sumar tres punts fora de casa que li permetessin mantenir-se en la lluita pel campionat domèstic amb el Barça -que dissabte es posava a 10 punts després de vèncer (1-2) a Las Palmas- i un Atlètic a només un sol punt, a l'espera del que fes front al Vila-real.

La trobada ha començat amb un Màlaga molt ordenat, que dificultava les arribades de les merenges a la porteria de Kameni. Només Jesé -novetat en l'onze inicial després de la baixa d'última hora de Benzema per dolències a l'esquena-, i l'exmalaguista Isco -que aquest diumenge ha exercit de '9' durant molts trams del matx-, han gaudit de bones oportunitats per avançar als seus en el marcador.

Però si algú ha pogut fer el primer de la tarda, aquest, sens dubte, ha sigut Juanpi. El migcampista ha aprofitat una pèrdua absurda de Kroos al centre del camp per plantar-se sol davant Navas. Però s'ha confiar i ha acabat perdonant. Només dos minuts després (min. 20'), Horta tenia a les seves botes, de nou, l'1-0 per al conjunt malagueny en una altra 'empanada' de la saga visitant, però el seu xut se n'ha anat lleugerament desviat. I en el futbol, el que perdona ho acaba pagant. Transcorreguda poc més de mitja hora de joc, un Cristiano Ronaldo desaparegut fins llavors, ha posat per davant als blancs. El portuguès ha rebut d'esquena a la porteria, i en claríssim fora de joc, una pilota de Toni Kroos en una jugada a pilota parada per sumar el seu gol número 22 en Lliga aquesta temporada i ficar pressió a Luis Suárez (24) en la lluita pel 'Pichichi'.

En la següent jugada els blancs haurien pogut resoldre el partit, de no haver estat per un Kameni que ha resultat de nou salvador. Weligton ha comès un penal tan innocent com a clar sobre el propi Cristiano, però aquesta vegada el lusità no ha estat encertat. Bé per mèrit del porter o per demèrit de l'atacant, la veritat és que el camerunès ha endevinat les intencions del '7' i li ha parat una pena màxima per segona vegada en la seva carrera.

Malgrat això, el Màlaga ha continuat mostrant una gran seguretat i ha fet patir als de Zidane fins que Iglesias Villanueva ha xiulat el final de la primera part. De fet, Cop ha pogut posar la igualada en el marcador però Keylor, en primera instància, i Ramos, ja en línia de gol, ho han evitat. Un gol d'aquests psicològics que hagués permès al Màlaga anar-se al descans amb més tranquil·litat, però que, finalment, no ha pujatn al marcador.

Empat i adéu a la Lliga

Després del pas pel vestuari, el guió s'ha repetit. El Màlaga no es rendia i el Madrid apel·lava a la qualitat dels seus homes en atac per posar la por en el cos als locals. Un continu 'tiki-taka' d'ocasions que, finalment, ha acabat afavorint als interessos dels de Javi Gracia.

Els blanquiblaus han aprofitat la parsimònia que estaven mostrant els blancs per posar la igualada en el marcador (66'). De central a central, Welington ha fet una centrada perfecta des de l'esquerra perquè Albentosa, com si d'un davanter centre es tractés, definís a la perfecció i fes justícia.

Zidane ha donat entrada a Lucas Vázquez i James en detriment de Jesé i Isco, respectivament, conscient que una nova ensopegada suposava dir adéu gairebé de forma definitiva a la Lliga. Però ni tan sols això ha servit per frenar les envestides d'un Màlaga que veia que podia treure alguna cosa positiva del joc. De fet, Keylor Navas s'ha vist obligat a volar -literalment- per enviar a córner un cop de cap de Charles a centrada de Camacho -un dels millors del partit- que ja es colava entre els tres pals.

Amb el partit a punt de morir, el Madrid ha posat una marxa més, aquesta que s'ha trobat a faltar durant tot el partit i ha aconseguit tancar el Màlaga al seu camp. Marcelo centrava contínuament a l'àrea a la recerca d'una individualitat a dalt que rescatés els blancs. Però, finalment, l'1-1 s'ha mantingut en el marcador. Un repartiment de punts insuficient per a tots dos conjunts però que si perjudica algú és als blancs, que acaben de forma gairebé definitiva amb les seves aspiracions de fer-se amb el títol de lliga.

Després d'aquesta ensopegada, el Reial Madrid es distancia ja en nou punts del líder, el FC Barcelona, que ja en suma 63, i és segon a falta del que faci l'Atlètic de Madrid en el seu partit contra el Vila-real al Calderón. Per la seva banda, el Màlaga se situa a la zona mitjana de la taula com a desè classificat, amb 31 punts.