Poques vegades els dos equips que disputen una final poden marxar-ne contents, però ahir el Reial Madrid i l'Herbalife Gran Canària van sortir amb un somriure a la boca del Coliseum de la Corunya. Els primers, amb el tercer títol de Copa del Rei consecutiu, mentre que els segons van posar la cirereta al pastís del seu gran torneig amb una final espectacular, en la qual es van mantenir sempre dins del partit i fins i tot van tirar d'èpica en els instants finals per posar la por al cos als madridistes.

El Madrid era el favorit absolut i va defensar aquesta condició amb solvència però sense brillantor, amb el partit més fluix d'aquesta Copa dels de Pablo Laso. Però amb ofici i paciència van aconseguir despertar l'Herbalife del seu somni, que va mantenir viu un Albert Oliver que als seus 37 anys es va exhibir i va liderar les esperances canàries fins al final. El xoc d'ahir demostra que els blancs no són l'equip de l'any passat quant a joc, però mantenen intacte el seu instintassassíí i la capacitat competitiva, com han demostrat en tots els partits importants. Pel que fa als canaris, el partit d'ahir, tot i la derrota, dóna confiança als d'Aíto García Reneses de cara a la resta de la Lliga i l'Eurocup.

La goma des del triple

El Madrid va saltar a la pista amb la idea de resoldre la final per la via ràpida, i després dels primers intercanvis de cops, va aconseguir un parcial de 0-10 que els donava els primers avantatges (4-13). Però els canaris van aguantar dins el partit gràcies a un triple canvi amb què Oliver, Seeley i Rabaseda van entrar a la pista i van començar a aportar fluïdesa i encert en atac. Així, dos triples de l'exjugador del Barça van igualar el matx (18-24 al final del primer quart).

Els d'Aíto van continuar fent la goma durant el segon quart, en el qual el Madrid va tornar a tenir 10 punts d'avantatge liderat per Ayón (26-36), però quan semblava que es podia trencar el partit van aparèixer Seeley, Salin i Báez per anotar tres triples gairebé consecutius que tornaven a igualar el matx al descans (38-40).

Il·lusió fins al darrer sospir

L'Herbalife es va tornar a posar davant en el marcador a la represa amb un triple de Báez, però el Madrid va recuperar el control del partit gràcies als triples de Maciulis (50-53). També des del triple, la millor arma canària ahir, Pangos va ajustar el marcador al final del tercer quart: 59-62, i el somni canari a tres punts i 10 minuts.

Però en el darrer quart els homes de Laso van pressionar en defensa i Sergio Rodríguez va connectar amb Ayón, una societat a la qual es va afegir Rivers per trencar el partit quan faltaven dos minuts per al final (70-82). Però si una cosa havien demostrat els canaris abans és que mai es rendeixen, i amb tres triples seguits, un d'Oliver i dos de Rabaseda, van situar el 81-83 a falta de 16 segons. El Chacho, amb sang freda, va enterrar el somni des del tir lliure.