La Lliga de Campions es reprèn aquesta nit per a un Barça que es presenta als vuitens de final en el millor moment de la temporada. Líder a la lliga espanyola, amb un marge molt ampli amb l'Atlètic i el Madrid, amb una ratxa oberta de 32 partits imbatut entre totes les competicions. Davant l'Arsenal ha de defensar el seu títol de campió europeu i fer camí per assolir un repte, repetir la victòria en la màxima competició continental, No passa des del gran Milan que va aixecar Sacchi (1989, 1990) i és un fet encara inèdit des que hi ha l'actual format a la Champions que es va posar en acció a partir de la temporada 1992-93.

"No sé encara com podré aturar el Barça, sabem que durant força estona haurem d'estar darrere i no tindrem la pilota". Arsene Wenger reconeix els mèrits d'un rival que se li ha resistit en les eliminatòries i en la final, la de París del 2006, en què s'han enfrontat. Ahir no va tenir manies per lloar-lo: "cap equip no és perfecte, però sí que és clar que el Barça no és lluny de ser-ho. Té moltíssim talent en els seus homes, i nosaltres només els podrem frenar si actuem com un equip molt sòlid".

"És més difícil preparar un matx contra el Hull que amb el Barça, els jugadors estan més motivats. Per a l'eliminatòria, ells són els favorits, són superfavorits. Però és veritat que estem convençuts que tenim la nostra oportunitat, i per això ens presentem amb confiança". Per al tècnic alsacià de l'Arsenal, l'equip de Luis Enrique "té ara una mica menys de possessió que a l'època de Guardiola, perquè disposava al camp d'un jugador com Xavi que donava cent passades, la majoria bones. Però és un equip perillós, que et pot fer un gol del no res, i en qualsevol moment".