Dos gols a la segona meitat de Lionel Messi han pogut aquest dimecres a Londres amb un sòlid Arsenal (0-2) i han posat el Barcelona amb un peu i mig a quarts de final de la Lliga de Campions.

Els vigents campions, "superfavorits", com els va definir el tècnic local, el francès Arsene Wenger, han complert amb les expectatives i s'han emportat un triomf clar de l'Emirates Stadium que, excepte sorpresa, deixa l'Arsenal altra vegada fora de la màxima competició continental a les primeres de canvi en la segona fase del torneig.

El 0-2 ha estat potser massa càstig per a uns 'Gunners' que han fet contra el Barcelona durant 71 minuts, el temps que ha trigat a aparèixer la màgia de l'anomenada "MSN".

A mitjans de la segona meitat, un contraatac de llibre liderat per Neymar i Suárez l'ha definit Messi per posar els seus per davant i per trencar la seva fatídica ratxa de sis partits sense aconseguir veure porteria davant el gegant Petr Cech.

Els aficionats del conjunt londinenc, que sabien de la dificultat de la tasca, s'aferraven al triomf en l'eliminatòria de 2011, quan es van imposar per 2-1 gràcies als gols de Robin van Persie i Andrei Arxavin, per mantenir la il·lusió abans del xoc.

No obstant això, els de Luis Enrique no han donat lloc a la sorpresa i, tot i anar-se'n al descans amb empat, han aconseguit tombar al seu rival en tot just 12 minuts.

Ha començat el partit sense dominador clar, amb el Barcelona intentant dictar el tempo i amb l'Arsenal amb els seus onze futbolistes per darrere de la línia del centre del camp, buscant explotar la velocitat d'Alexis Sánchez i Oxlade-Chamberlain.

La primera ocasió la han tingut els locals amb una gran triangulació pel costat dret que Oxlade-Chamberlain no ha arribat a concretar des del punt de penal.

Aquí ha acabat el perill dels 'Gunners', que han pogut haver-se anat al descans amb desavantatge de no ser per l'escàs encert d'un Luis Suárez amb la pólvora mullada.

Neymar ha tingut en les seves botes a la tornada de vestidors el 0-1 després de fer una diagonal i plantar-se sol davant Cech, que sha fet enorme i ha desbaratat l'ocasió.

Ha contestat l'Arsenal poc després amb una rematada de cap d'Olivier Giroud després d'una centrada de Nacho Monreal que Ter Stegen ha desviat amb una mà salvadora.

En el minut 71 la "MSN", tímida fins llavors, ha sentenciat el partit: Neymar ha tret la pilota des del darrere en un contraatac i ha enfilat el camp rival, l'ha cedit a Suárez i aquest, després de dur-se a dos defenses, Messi, que ha deixat assegut Cech i ha anotat el primer de la nit.

Dotze minuts més tard ha arribat el 0-2, el temps que ha trigat a començar a buidar l'Emirates, després que Mathieu Flamini, en la seva primera jugada després de la seva entrada al camp, cometés un infantil penal sobre Messi que el mateix "10" s'han encarregat de transformar.

Missió complerta per a un Barcelona que no afluixa el ritme i que encadena una ratxa de 33 partits sense conèixer la derrota.

Avui, a Londres, s'ha imposat al tercer de la Premier League sense prémer l'accelerador i ha tornat a posar de manifest que és el principal favorit al títol.

- Fitxa tècnica:

0 - Arsenal: Cech; Bellerín, Mertesacker, Koscielny, Monreal; Coquelin (Flamini, m.82), Ramsey, Oxlade-Chamberlain (Walcott, m.50); Özil, Sánchez i Giroud (Welbeck, m.72).

2 - Barcelona: Bravo; Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba; Busquets, Rakitic, Iniesta; Messi, Neymar i Suárez.

Gols: 0-1, m.71: Messi. 0-2, m.82: Messi, de penal.

Àrbitre: Cüneyt Çakir (TUR). Ha amonestat Monreal (m.5), de l'Arsenal; i Piqué (m.85), del Barcelona.

Incidències: partit d'anada de vuitens de final de la Lliga de Campions disputat a l'Emirates Stadium de Londres davant 59.889 espectadors.