Del 8 al 10 d'abril, just d'aquí a un mes i mig, el baix Berguedà viurà un cap de setmana intens amb la celebració de la prova inaugural del campionat del món de trial. Els millors pilots del món es trobaran a Cal Rosal per començar la nova i desafiadora temporada. En la cita de Cal Rosal i Olvan es donarà inici a un campionat que tindrà un total de vuit proves, que continuarà el seu itinerari amb el Gran Premi del Japó i s'acabarà, el proper mes de setembre, a Itàlia. La prova que se celebra a Cal Rosal ja ha presentat la imatge oficial, el logotip i el pòster anunciador.

L'entitat organitzadora, el Moto Club Baix Berguedà, té al davant un gran repte. Després de set anys fent-se càrrec de la que era la prova final del campionat d'Espanya de trial, on es decidia en moltes ocasions el títol, ara a Cal Rosal es fa un pas més. Va ser el 1993, a Berga, quan es va fer també una prova del mundial, en aquell cas amb el MC Terrassa en l'organització. L'experiència del MC Baix Berguedà és de més de 600 curses federades. Per a l'ocasió es preparen 12 exigents zones, que són gairebé inèdites. Hi haurà les categories de TrialGP, de Trial2 i de Trial125. Hi haurà una categoria complementària (Internacional) i la possibilitat de veure les motos elèctriques dins la classe e-Class. El pàdoc serà a Cal Rosal i per als espectadors hi haurà un pàrquing a la Gravera de Cal Rosal, des d'on

sortiran busos per dur-los cap a les zones ubicades a prop d'Olvan. Es tancarà la carretera al trànsit. Per al divendres dia 8 estan previstos els entrenaments, i la cursa es farà el dissabte i el diumenge.