El comportament de l'entrenador del Bayern de Munic, el santpedorenc Pep Guardiola, va ser àmpliament criticat ahir pel diari Tuttosport, que s'edita a Torí i, per tant, és proper a la Juventus, el rival dels bavaresos en els vuitens de final de la Lliga de Campions. Segons el rotatiu piemontès, Guar-diola va intentar, i va aconseguir, influir en l'arbitratge que va fer el col·legiat anglès Martin Atkinson en aquest enfrontament, parlant tota l'estona amb el quart àrbitre i l'àrbitre assistent que corria per la seva banda.

Amb el titular explícit "Guardiola, ha arbitrat ell", el diari parla d'una "pressió constant sobre les accions del partit" i que "totes le protestes van determinar errors a favor seu". A la mateixa portada hi havia un editorial del periodista Camillo Forte amb el títol "Actitud inacceptable", en què diu: "inacceptable i indignat, una ofensa al futbol i a l'esperit esportiu. Mentre que Massimiliano Allegri [l'entrenador de la Juventus] va donar instruccions als jugadors a pocs metres, Pep Guardiola va donar directrius als àrbitres, especialment a Gary Beswick, el quart col·legiat".

No és el primer cop, des que és a Alemanya, que Guardiola és criticat per la seva actitud a la banda amb els col·legiats. Fa un any i mig ja va ser fortament censurat per haver abraçat la quarta àrbitre Bibiana Steinhaus durant un partit de lliga contra el Borussia Mön-chengladbach.

Una altra excursió de Vidal

En el darrer mig any de Guardiola a Munic sembla que se li acumulen els problemes. Ahir, un altre rotatiu, l'alemany Bild, va publicar que el centrecampista Arturo Vidal s'havia escapat a quarts de tres de la nit de la concentració de l'equip bavarès a Torí. El jugador xilè, ex de la Juventus, ja hauria protagonitzat un episodi d'aquest estil durant la concentració del Bayern a Qatar d'aquest gener, segons va denunciar el mateix diari. Aleshores, Guardiola va enutjar-se molt amb la premsa.