És un llançador esquerrà, una posició molt buscada en beisbol. Ha jugat en lligues semiprofessionals, a Tòquio (Japó), San Diego i Texas (Estats Units) i a Holanda, entre altres llocs. Ve de la ciutat japonesa de Fukuoka, es diu Tsuyoshi Iwamoto i va aterrar ahir a la capital del Bages.

Ell és el flamant darrer fitxatge del Beisbol Club Manresa per jugar amb els Drac's i promocionar i treballar amb l'escola d'aquesta entitat manresana la cultura del beisbol al Japó. Allà és un dels esports més populars que hi ha. La disciplina esportiva japonesa ha de ser model per als joves jugadors manresans que s'inicien en aquesta especialitat.

Carles Fernández, l'ànima del Beisbol Club Manresa, apuntava ahir que "ens va sorgir aquesta possibilitat d'incorporar aquest jugador japonès a través d'un àrbitre internacional. Tsuyoshi Iwamoto ve aquí per donar-nos un cop de mà i també per conèixer la cultura del nostre país".

Aquesta incorporació coincideix pràcticament en el temps amb la construcció del nou camp de beisbol a la zona del Congost. Fernández ha dit al respecte que "està quedant molt bé i estem pendents de quan el podrem utilitzar. Falten els llums i les banquetes, i per això encara hem de dur a terme les nostres activitats al camp vell. Sigui com sigui, pensem que aquesta nova instal·lació ens ha de servir per donar una empenta al nostre esport a Manresa".