Un triple de Llull des de gairebé la seva pròpia cistella, anotat sobre la botzina, va donar el triomf al Reial Madrid a la pista d'un bon València Basket, que va dominar el partit fins aquest segon final però que finalment va cedir davant la genialitat del menorquí. Quan una cistella d'Antoine Diot semblava haver posat fi a un partit al qual només quedava un segon i mig, Llull no va perdre la fe, va agafar la pilota, va recórrer un parell de metres i va llançar per conduir el seu equip a la victòria i silenciar una incrèdula Fonteta.

Si el Madrid s'esperava que el passadís amb el qual el va rebre el València després del seu títol de la Copa del Rei el conduís a un partit còmode davant un rival en hores baixes, aviat es va adonar que no era aquesta l'habitació on havien tret. Els de Pedro Martínez van dominar des de l'inici, amb una defensa intensa i amb Dubljevic i Sikma molt inspirats en atac, però els blancs es van mantenir gràcies als tirs lliures de Carroll i als primers triples de Nocioni (28-24).

Però abans del descans Rafa Martínez va liderar un parcial de 7-0 que va donar ales als locals, que van agafar un còmode avantatge al descans tot i els cinc triples sense error de Nocioni (54-44). A la represa Llull va liderar un Madrid més intents, però de nou Dubljevic castigava als blancs a la pintura i augmentava l'avantatge pels locals (67-54). Laso va situar els seus homes amb zona i els valencians es van encallar, però tit i rebre un parcial de 5-14 van arribar al darrer quart per davant (79-70).

Tot semblava sentenciat quan quedaven quatre minuts per al final amb el 91-82, però el Madrid va treure el caràcter i va aconseguir remuntar, i va acabar decidint el duel amb la jugada més espectacular de la temporada: la bomba de Llull.