El surienc Josep Garcia (Rockstar Energy Husqvarna) i la manresana Mireia Badia (Motor Gas-Husqvarna) no podien tenir una millor arrencada al Campionat d'Espanya d'enduro, amb el domini de les seves categories a la prova d'Antas (Almeria).

Josep Garcia va aconseguir un treballat triomf en enduro 1 i fou cinquè a la general. Va anar de menys a més i es va imposar al cinc cops campió del món, Ivan Cervantes (KTM), que va ser segon, i a Marc Solà (Yamaha), tercer. A l'escratx, Josep Garcia es va veure superat per Cristóbal Guerrero (Yamaha), Oriol Mena (Honda), l'urgellenc Jaume Betriu (KTM) i Lorenzo Santolino (Sherco).

Superioritat de Mireia Badia

Entre les fèmines, Mireia Badia va dominar de cap a peus la cursa ja que es va imposar a les sis especials disputades i va treure més de 4 minuts a la segona classificada, Humi Palau, i més d'11 respecte a la tercera, Arantxa Belda.

"Aquesta és la millor manera de començar la competició oficial de la temporada. El meu objectiu prioritari és aconseguir el títol de campiona d'Espanya", comentava després de la prova Mireia Badia, i afegia que "la cursa era complicada per les pedres i la pols. Per això volia marcar un ritme constant que em permetés no haver d'arriscar més del compte".

La manresana té plantejada una temporada ambiciosa: "vull fer un pas endavant i donar un salt qualitatiu quan a pilotatge i resultats. A banda dels Campionats d'Espanya i Catalunya, participaré als Sis Dies, que aquest any es fan a Navarra, i també vull prendre part en un parell de proves del Campionat del Món de l'especialitat per valorar el meu nivell, enfrontant-me a les millors del món. Crec que disposo dels elements necessaris per evolucionar".