Malgrat que les condicions del temps la van posar en perill fins a última hora, finalment es va poder disputar la 8a Botifarunner. Així, la neu caiguda dissabte a la nit sí que va obligar a modificar l'itinerari previst en principi, que va quedar en 20 km, però no va suspendre la prova anoienca.

Malgrat el fred, 270 corredors dels 350 inscrits van creuar la línia de sortida a les 10 del matí. La neu i el fang van ser presents durant la majoria del recorregut, però el sol també va acompanyar tots els corredors. Com sempre, van ser desenes els voluntaris abocats en la prova, que van ajudar i animar els participants. Emili Rafecas, amb un temps d'1h 37'03'', va aconseguir la victòria absoluta, just davant de Carlos Larios (amb 1.42.59) i Joan Farré (1.43.05). La primera dona va ser Marta Muixí Casaldàliga, amb 2:07:54. La segona va ser Vanessa Garcia Barrios (2.09.01) i va entrar en tercera posició Carme Cano, la qual va marcar 2.10.04. Pel que fa als veterans, triomfs per a Xavier Sánchez (1.47.51) i Teresa Segués (2.19.50). El podi per als locals el van integrar Bernat Albert Torres (1.52.46), seguit per Guillem Pujó (2:00.38) i per Jordi Domènech, el qual va fer un registre a l'arribada de 2.13.00. Les classificacions de tots els participants en la vuitena edició de la prova es poden veure a www.botifarunner.com. Malgrat els canvis per les condicions extres del temps, la cursa va ser un èxit.