El Bayern de Munic de Pep Guardiola va superar ahir una important prova de foc en el seu intent de revalidar el títol de lliga. Després d'haver caigut al seu propi estadi contra el Mainz entre setmana, i haver permès que el Borussia Dortmund se li acostés a cinc punts a la classificació, ahir podia veure com els grocs retallaven aquest avantatge fins a dos punts si aconseguien la victòria.

Al final, el Bayern no va poder deixar la lliga sentenciada, la qual cosa hauria passat en cas de triomf, però sí que almenys va aturar l'ascens del seu únic adversari al títol i va mantenir les distàncies quan encara falten nou partits, un total de 27 punts, per al final de la competició domèstica.

Sense Thiago

Guardiola va apostar pel millor equip que pot fer avui en dia, amb les baixes de molts defenses i amb el centrecampista Kimmich i el lateral Alaba instal·lats al centre de la reraguarda, però sense la creativitat de Thiago al mig del camp. A l'altra banda, Thomas Tuchel va plantejar una defensa ben preparada, amb tres centrals i dos laterals llargs, amb la funció de lliure de Sven Bender.

L'ocasió de Douglas Costa

Com era d'esperar, la primera part va ser dominada pels visitants, que van tenir gairebé tot el control de la pilota, però que gairebé no van crear perill. El Dortmund, per la seva banda, no podia robar-la i sortir al contraatac per aprofitar la velocitat del davanter Aubameyang. De tota manera, el Bayern hauria pogut avançar-se en el marcador en un contraatac en què el brasiler Douglas Costa es va quedar tot sol davant de Bürki, però el porter va aturar-li el xut .

L'inici de la segona part va poder ser decisiu. Aubameyang va tenir un u contra u amb Neuer, però aquest va aturar-lo, i va ser el preludi de tres ocasions seguides dels bavaresos en quatre minuts: un xut desviat de Robben, un cop de cap a fora de Vidal i, sobretot, una pilota llarga cap al davanter holandès, que va xutar alt amb tot al seu favor. Tot seguit, va arribar una nova oportunitat per a Arturo Vidal, però la seva rematada, després d'un córner, va anar al travesser de la porteria local.

Armistici abans del final

En els darrers minuts, la intensitat de tots dos equips va baixar. El Bayern ja es conformava a no perdre i el Dortmund no volia arriscar massa per no quedar-se vuit punts darrere del líder. Tot i això, Adrián Ramos va tenir una bona ocasió amb una rematada de cap que va anar fora.

De la resta de la jornada, va destacar el triomf del Wolfsburg contra el Borussia Mönchengladbach (2-1) que situa els locals a quatre punts de la posició de Champions, que ara marca el Schalke, que ahir va derrotar el Colònia (1-3). En els altres partits del dia, Stuttgart, 5-Hoffenheim, 1; Augsburg, 3-Bayer Leverkusen, 3; Werder Bremen, 4-Hannover, 1 i Eintracht Frankfurt, 1-Ingolstadt, 1. Avui, l'Hertha Berlín, que és tercer amb un punt d'avantatge sobre el Schalke, visita l'Hamburg. A més, també es disputa el Mainz-Darmstadt.