El Movistar Estudiantes va ser a un pas d'obtenir la victòria a la pista del MoraBanc Andorra després d'haver començat l'últim període tretze punts a sota en el marcador. La ratxa extraordinària de Nicolas Laprovittola, autor de 16 punts en els últims deu minuts, va possibilitar que els madrilenys se situessin tres punts a dalt quan faltaven només 46 segons per la finalització del partit. Però aleshores, l'estrella fugaç de l'Estudiantes va errar dos llançaments que semblaven clars, i dos tirs lliures de Shermadini i, sobretot, un triple de Schreiner quan faltaven quatre segons per al final, van fer-se quedar el triomf a casa.

Els tres primers quarts van seguir el guió previst. L'Estudiantes, en què va debutar un discret Simpson, no podia mantenir el ritme dels locals, impulsats per un bon Betinho Gomes, que va finalitzar amb 18 punts, i per la potència interior de Shermadini.

Canvi de decorat

En el darrer període, però, tot va canviar. Laprovittola, tocat per la mà de Déu, va iniciar el quart amb un triple, al qual van seguir tres més i un bàsquet de dos en menys de cinc minuts. Va agafar el relleu Jaime Fernández, que va fer 9 punts més dels 29 del seu equip en el tram final de l'enfrontament. Schreiner, que ja havia anotat un triple afortunat, però, va anotar el de la victòria a quatre segons. En l'última acció, Laprovittola va veure passadís en la zona andorrana, però la seva safata es va estavellar al ferro.