El campionat del món d'ultratrails no ha pogut començar d'una manera més desafortunada, competitivament parlant, per a Núria Picas. La doble campiona mundial va haver de plegar durant la matinada d'ahir a la Transgrancanària, la prova que havia guanyat en les dues últimes edicions. Picas va tenir molèsties als abductors i va haver d'abandonar la cursa quan havia cobert 33,2 quilòmetres dels 125 dels quals consta la prova principal, que travessa Gran Canària de nord a sud passant pel centre geogràfic.

La corredora manresana establerta a Berga va començar a sentir dolor al psoes, entre l'abdomen i la part superior de la cuixa, de la cama esquerra. Va arribar al punt d'avituallament d'Artenara, però aleshores va preferir ser prudent i retirar-se per tal de no comprometre la temporada.

Decisió encertada

Tot i la decepció de l'abandoment, que va demostrar a tothom, Picas es va mostrar satisfeta de la decisió presa. "Ha estat difícil, però era la correcta per afrontar una temporada il·lusionant que tot just acaba de començar. Des de l'inici he notat un fort dolor al psoes i no podia seguir. Avui no era el dia i ja està, Així és l'esport i també les ultres", va explicar amb més tranquil·litat hores després.

La Transgrancanària era la primera prova de la temporada per a Picas, que té com a objectiu revalidar el títol d'ultratrails i també el Campionat del Món, que s'ha de fer a Catalunya, en concret a la vall de Boí. Una altra de les seves intencions és fer un bon paper, i si pot ser guanyar, en una de les poques assignatures pendents que li falten, com la Ultra Trail del Mont Blanc, que s'ha de celebrar el proper mes d'agost.

Tornant a la Transgrancanària, la prova femenina va ser guanyada per la francesa Caroline Chaverot, amb 15 hores, 23 minuts i 40 segons. Va superar la suïssa Andrea Huser i la basca Uxue Fraile. En la cursa masculina, triomf del no-ruec Didrik Hermansen (13.41.48) davant del lituà Gediminas Gri-nius i del català Pau Capell.