E

l nou president de la FIFA, el suís Gianni Infantino, va avançar ahir la suspensió, amb condicions, del triple càstig (penal, vermella i suspensió) i va comunicar l'inici dels experiments per a la utilització del vídeo per part dels àrbitres durant un període d'almenys dos anys.

En la roda de premsa posterior a la reunió general anual de la International Board, celebrada a Cardiff, Infantino va explicar que en aquelles accions en què el porter o el defensa cometin una falta dins de l'àrea quan intentin disputar la pilota al jugador rival "no serà targeta vermella, sinó groga". En canvi, es mantindrà l'expulsió per vermella directa en accions violentes o en aquelles en què no hi hagi cap possibilitat de disputar la pilota. En canvi, si el porter salta a buscar la pilota i colpeja el rival, serà penal i targeta groga".

S'aplicaria el juny

La modificació de la normativa del triple càstig es podria produir "en els primers dies del juny", amb la qual cosa seria aplicada a l'Eurocopa i també a la Copa Amèrica del Centenari. Aquesta decisió, segons Infantino, correspon a la seva voluntat "d'escoltar els aficionats i els jugadors".

En aquest mateixa línia, també hi haurà la creació d'un protocol per introduir, de manera experimental "en directe" durant un període de dos anys l'ús del vídeo pels àrbitres. "Hem de valorar l'impacte que l'ús de la tecnologia té en el desenvolupament del joc. Hem de valorar què és millor per al futbol. Haurem de fer proves per saber si hem d'aplicar-ho". També es valorarà la possibilitat que hi hagi les banquetes de càstig, és a dir, les expulsions temporals, i també que es permeti una quarta substitució en el cas que el partit tingui pròrroga.

Altres modificacions del reglament que es poden aplicar seran que en el servei des del centre del camp no caldrà que la pilota vagi endavant, i que els jugadors que hagin de ser atesos pels metges no hagin d'abandonar el terreny de joc.