Un gol marcat amb una brillant volea del paraguaià Hernán Pérez va suposar anit una victòria molt valuosa per a l'Espanyol, que l'ha allunyat de la zona de descens. Els de Constatin Galca arriben als 31 punts i obren un forat de cinc que els pot oferir més tranquil·litat en les deu jornades que falten. I va ser contra un oponent directe, un Rayo Vallecano que va lluitar fins als darrers minuts.

El partit s'havia posat de cara ja que els locals es van avançar aviat gràcies a Abraham. El Rayo no va crear gaires ocasions però en una d'aïllada Bebé va aconseguir l'1-1, un mal resultat per a l'equip de Cornellà-el Prat. Però l'Espanyol no va afluixar i va tenir el premi en el gol d'Hernán Pérez. Ja en els darrers minuts, Víctor Sánchez va ser expulsat; amb deu jugadors, els blanc-i-blaus van saber aguantar i es van adjudicar el triomf.