El Barça, a mig gas, va atropellar ahir un inofensiu Getafe, en un partit en el qual els blaugrana, liderats per un Leo Messi superb, van sumar el 37è partit sense conèixer la derrota i van fer un pas més cap al títol de Lliga. Els homes de Luis Enrique en van tenir prou amb un primer temps complet per deixar el partit sentenciat amb els gols de Juan Rodríguez en pròpia porta, Munir, Neymar i Messi, que va acabar el partit amb un recital d'assistències (3).

Conscient potser de la superioritat del seu equip, Luis Enrique va apostar, de nou, per les rotacions. Aquesta vegada va sorprendre deixant Luis Suárez a la banqueta. En lloc seu va jugar Munir, que va acompanyar les altres dues punxes del trident: Messi i Neymar. El pla li va sortir bé, a l'asturià. Hi va ajudar el partit pla d'un Getafe impersonal ple de baixes, la resistència del qual va durar el que va tardar el Barça, lluny de la seva versió piconadora, a anotar el primer gol (minut 8).

Arribar i moldre

Va ser en la primera arribada amb cara i ulls dels blaugrana. Va rebre Messi a la mitja punta, va habilitar Alba a l'esquerra, que va filtrar una centrada que va rebotar al peu de Juan Rodríguez a l'interior de l'àrea, que va superar un Guaita venut. Gairebé sense voler-ho, el Barça s'avançava al marcador i encarava el partit. El segon va poder arribar just dos minuts després amb un penal infantil del Getafe sobre Neymar.

Messi va ser l'encarregat de disparar-lo, però el va llençar malament i Guaita va endevinar-li les intencions en la vuitena pena màxima fallada pels blaugrana en aquesta Lliga. L'error, no obstant això, va despertar els locals, que van sentenciar el partit en uns 25 minuts restants en els quals no van tenir pietat d'un Getafe sense ambició en atac (zero xuts en el primer temps) i certa passivitat en defensa. Munir va anotar el segon (minut 20) després d'una combinació màgica entre Iniesta i Messi. L'argentí no va encertar a l'interior de l'àrea i el que semblava un xut va acabar amb un gol de cap del davanter madrileny. A mig gas, la màquina blaugrana anotaria dos gols més abans del descans, que podrien haver estat tres, però el travesser i Guaita van evitar el gol del central Piqué.

No va perdonar, en canvi, Neymar en el minut 32, i després dels seus dies de desconnexió al Brasil, va transformar-ne el tercer després d'una altra assistència vertiginosa de Messi. El brasiler va definir amb l'interior del peu dret en un u contra u amb un Guaita desbordat.

L'espina del penal

No podia acabar el primer temps sense el gol de Messi (minut 41). L'argentí es va lluir amb una retallada estratosfèrica a la frontal que va superar Juan Rodríguez i amb l'esquerra va impactar un xut sec que el porter visitant no va poder desviar. Es rescabalava el de Rosario del seu penal fallat, encara que el seu festival no cessaria en un segon temps en el qual el Getafe no es va despertar del seu malson. El deu, avui més mitjapunta que mai, va tornar a enfundar-se el vestit d'assistent perquè Neymar anotés a plaer el cinquè gol (minut 53). Conscient que la seva Lliga és una altra, Escribá va donar descans a Pedro León i a Scepovic. Van entrar en lloc seu Víctor Ruiz i Moi Gómez, que tampoc no van poder frenar la sagnia.

És cert que no va tenir sort el Getafe en el sisè gol blaugrana, que va ser obra d'Arda Turan. El turc es va aprofitar de dos rebots de Munir i Piqué en la sortida d'un córner per transformar un gol acrobàtic amb una rematada d'esquena a la porteria.

Luis Enrique va aprofitar el gol per introduir-hi rotacions, pensant en els tres pròxims partits: Arsenal, Vila-real i Reial Madrid. Van descansar Iniesta, Mathieu i Piqué. En el seu lloc van entrar dos suplents -Bartra i Mathieu- i va debutar aquesta temporada a la Lliga el del planter Sergi Samper. Al minut 60 Moi Gómez va aprofitar la relaxació del Barça per fer el primer xut del Getafe a porteria en tot el partit, un honor relatiu.

Ja no es van veure més gols en una tarda plàcida en què el Barça va guanyar el seu dotzè partit consecutiu en la competició domèstica. Una situació diametralment diferent de la del Getafe, que encadena nou partits sense conèixer la victòria i segueix sense desenganxar-se de l'amenaça del descens.