El britànic Jonathan Rea (Kawasaki), que ja es va imposar en les dues curses inicials a Austràlia, va sumar la tercera victòria de la temporada quan va imposar-se en la primera prova de Tailàndia. D'aquesta manera, Rea, el campió del mundial de Superbikes vigent, es consolida al capdavant de la classificació general de l'edició d'aquesta temporada.

El britànic va haver de remuntar per assolir un nou triomf, ja que la primera posició a la graella de sortida era per a l'holandès Michael van der Mark (Honda), però aquest va fer una sortida molt lenta i, tant Rea com el seu company Tom Sykes, el van avançar ràpidament. També ho van fer els dos corredors de Ducati Chaz Davies i Davide Giugliano, que es van situar darrere els dos primers. Això va fer que Van der Mark hagués de remuntar, però una sortida de pista va estar a punt de fer-lo anar per terra. Menys sort va tenir Nicky Hayden, que va haver d'abandonar per culpa d'un problema mecànic a la seva Honda.

A partir d'aquí, la cursa es va convertir en un mà a mà entre els dos pilots de Kawasaki. Rea va anar al capdavant en tot moment i es va endur la cursa, però Sykes li va posar les coses molt difícils fins al darrer revolt i va donar a la prova el final emocionant que el públic esperava. Van der Mark va creuar la meta tercer, Davies va ser quart i Reiterberg, cinquè. Per la seva part, el català Jordi Torres va ser vuitè. En la jornada d'avui es disputarà la segona cursa a la pista de Chang.