El corredor ceretà Josep Antoni Hermida va finalitzar en tercera posició la primera de les proves del calendari de la Copa Catalana Internacional, que va acollir ahir 620 corredors a Banyoles. Hermida, que va anar a buscar la victòria a l'última volta, demostrant així un bon estat de forma en aquesta part inicial de la temporada olímpica, només va ser superat pel francès Victor Koretzky, guanyador de la cursa, i pel compatriota d'aquest Hugo Drechou, que va ser segon. Darrere seu va finalitzar el multicampió, també gal, Julien Absalon.

Quatre favorits

En un circuit de set quilòmetres, totalment sec, Hermida va conduir la prova des de l'inici juntament amb els tres francesos. En l'últim gir, el ceretà va llançar un dur atac al qual va poder respondre Koretzky, que va superar-lo i va anar a buscar el triomf final, amb un temps d'1.38.06. Hermida i Drechou van lluitar per la segona posició, que va caure de la banda d'aquest segon, que va entrar 18 segons darrere del guanyador. Hermida va entrar un segon després. El millor de la resta dels nostres representants va ser el puig-reigenc del Tomàs Bellès-Cannondale Cristofer Bosque, 32è classificat, a 8.37 de Koretzky.

En la competició femenina, la triomfadora va ser la belga Githa Michiels, que va guanyar amb 24 segons d'avantatge respecte de la francesa Sabrina Enaux i de la compatriota d'aquesta, Julie Bresset, a 51 segons.

Guanyadors per categories

De la participació dels nostres ciclistes, va destacar la victòria de dos d'ells en diferents categories. Josep Maria Mir (Fasol) va vèncer en M-40 amb un temps de 59.56 davant de Jordi Ruiz, que va entrar 17 segons més tard. En M-60, el triomf va ser per a Roberto Baserba (Tomàs Bellès-Cannondale), que va superar per 37 segons Joan Carbonés (Nineta Bike Club). En M-50, un altre bagenc, Xavier Martí, va estar punt de pujar al podi en acabar en quarta posició, a 2.28 del guanyador i a 34 segons del tercer.