El Barcelona jugarà per novena vegada seguida els quarts de final de la Lliga de Campions, en eliminar l'Arsenal per 3-1 (5-1 en el global), gràcies a tres gols del trident blaugrana (Neymar, Suárez i Messi), que han signat el triomf del seu equip, que ha jugat a mig gas davant d'un esforçat equip anglès.

El trident barcelonista, amb tres nous gols, situa la seva marca en 106 tants just quan el Barcelona acaba de jugar el seu partit 50 aquesta temporada, i deixa l'Arsenal d'Arsene Wenger novament amb la mel als llavis, ja que l'entrenador francès rubrica una nova temporada sense poder treure de circulació a l'equip català, al qual només ha pogut guanyar un partit, davant de les vuit derrotes encaixades.

El Barcelona ha assegurat l'eliminatòria després d'un gol de Neymar en el primer temps (0-2 en l'anada), que ha donat pas als millors minuts de l'Arsenal, encara que amb escassa punteria.

L'equip anglès ha proposat un bon futbol en l'arrencada del partit i de les botes dels seus jugadors s'han generat les primeres ocasions clares de gol, com en un robatori d'Ozil, que ha enviat alt la pilota després conduir-lo en solitari uns minuts. Igual fortuna ha tingut Eleneny al 15 i Flamini al 26, amb trets poc precisos.

Abans de l'última ocasió de Mathieu Flamini, que en el 44 ha acabat substituït per lesió, el Barcelona ha tret les dents en dues jugades seguides. En el 17, una passada precisa per alt de Neymar Messi, l'argentí ha rematat la pilota dins l'àrea, però Ospina s'ha interposat per evitar un golàs en la rematada del crac blaugrana.

Un minut després, Suárez ha recuperat una pilota al centre del camp, i després d'una paret amb Busquets, ha enviat en profunditat Neymar, qui després d'entrar a l'àrea ha batut per baix al porter (1-0).

El 2-0 ha pogut haver arribat al 30, en una bona acció per la banda d'Alba, però quan la pilota ha arribat a Neymar el xut amb l'esquerra ras del brasiler l'ha parat Ospina tirant-se a terra.

Ha aparegut llavors l'empenta d'un Arsenal que no volia lliurar l'eliminatòria, i a base de contraatacs ha arribat a posar setge a la meta de Ter Stegen, mentre que en el 35 l'àrbitre podria haver xiulat penal a un contacte entre el genoll de Mascherano i el peu de Iwobi, que ha portat al jugador de l'Arsenal a ensopegar i caure a terra.

El mateix atacant ha volgut esmenar la jugada que li podria haver donat l'oportunitat de marcar, i després de superar a Dani Alves el seu xut ha sortit alt.

Un minut després, Mathieu s'ha vist obligat a tirar-se a terra per desviar una rematada amb intenció de Elneny, que venia precedit d'una gran acció d'Alexis i després d'Ozil.

Ha estat el xilè qui en la insistència del seu equip ha enviat una pilota que ha fregat la base del pal, després d'una rematada de cap, mentre que en l'afegit ha estat Suárez, a la porteria contrària, que ha desbaratat una bona acció que havia traçat Messi.

L'Arsenal s'ha cregut que podia treure alguna cosa del Camp Nou quan en una passada precisa d'Alexis, al 51, ha trobat una rematada potent de Elneny que ha acabat en gol (1-1).

Amb aquest gol, l'Arsenal li donava continuïtat als bons minuts de la primera part, i ha anat a més, fins que Welbeck ha recollit un refús erràtic cap enrere de Mathieu i, després de superar Mascherano, ha armat la cama per un xut potent que ha tornat a topar-se amb el central argentí, que havia corregit la posició i s'ha tirat per terra encertadament.

Al Barça li costava molt poc atemorir a un Arsenal que ha perdut la por al rival, però que ha vist com Messi ja havia avisat amb una gran rematada que Ospina ha desviat. Va ser en el 65, quan Neymar ha assistit a un Alves que s'incorporava per la dreta, el brasiler ha centrat i Luis Suárez, de manera acrobàtica, ha marcat un golàs (2-1).

Amb tot perdut, l'Arsenal ha tingut un remaré el travesser de Welbeck i una falta directa a la qual Ter Stegen ha contestat amb la parada de la nit. Posteriorment, l'alemany ha aturat el rebuig que havia caigut als peus del recentment incorporat Giroud.

Messi ha donat el cop de gràcia en una jugada a batzegades, quan davant la sortida del porter li ha posat la pilota per alt (3-1), ja amb el crono gairebé esgotat.

Fitxa del partit:

3. Barcelona: Ter Stegen; Alves, Mascherano, Mathieu, Alba; Rakitic (Turan, min.76), Busquets, Iniesta (Sergi Roberto, min.72); Messi, Suárez i Neymar.

1. Arsenal: Ospina; Bellerín, Koscielny, Gabriel, Monreal; Iwobi (Giroud, min.73), Flamini (Coquelin, min.44), Elneny, Alexis, Özil; i Welbeck (Walcott, min.73).

Gols: 1-0, min.18: Neymar. 1-1, min.51: Elneny. 2-1, min.65: Suárez. 3-1, min.88: Messi.

Àrbitre: Sergei Karasev (RUS). Ha mostrat cartolina groga a Flamini (min.32), Gabriel (min.35), Alexis (min.50), Turan (min.78) i Giroud (min.84).

Incidències: Partit de tornada dels vuitens de final de la Lliga de Campions, disputat al Camp Nou davant 76.092 aficionats, segons dades facilitades per l'equip blaugrana. Nit plujosa a Barcelona.