Sense fer un partit gens brillant, el Barça va arribar a vuitens de final de la Lliga de Campions. Conscient de la diferència de dos gols del partit d'anada, els blaugrana van jugar amb el resultat i van estar a punt de demanar auxili a l'inici de la segona part, quan un Arsenal superior va situar l'1-1 i Mascherano va salvar el gol de Welbeck. Aleshores, quan es va sentir amenaçat, va sorgir el millor joc d'un equip fins aleshores adormit i, amb un golàs de Suárez, va sentenciar l'eliminatòria.

L'Arsenal va ser molt millor en una primera part en què el Barça va jugar amb el resultat de l'anada. Els blaugrana no van pressionar de la mateixa manera que en d'altres partits i, davant d'aquesta situació, els gunners van anar a buscar el gol amb insistència i el van merèixer. La diferència entre els dos equips, però, es va trobar en la qualitat en la rematada, inexistent en els anglesos, que no van fer intervenir Ter Stegen en cap de les múltiples ocasions que van tenir.