El ceretà Kilian Jornet va assolir ahir el títol de campió absolut en la modalitat de cursa vertical en la Copa del Món, que tenia la última prova a Mondolé Ski Alp (Itàlia).

En un circuit de 2,9 quilòmetres i 700 metres amb desnivell positiu, Jornet va parar el cronòmetre en 28'05''095 i va ser 21 segons més ràpid que l'alemany Anton Plazar i 49 més que el suís Rémi Bonnet, els quals van ser el segon i el tercer a la classificació, respectivament.

En la general, Jornet arribava a la darrera cursa amb un còmode avantatge de 40 punts respecte de Bonnet, després d'endur-se les dues primeres proves disputades a la Font Blanca i Alpinski. Amb el seu triomf d'ahir, Kilian Jornet ha clos amb autoritat la participació en categoria vertical sumant 300 punts, que són 80 més que el seu més immediat perseguidor.

Jornet tanca avui la participació d'enguany a la Copa del Món amb la disputa de la cursa individual, en la qual buscarà posar el colofó a la competició amb un doblet. Ara, en la general, també és el líder amb un

total de 380 punts pels triomfs a la Font Blanca, a Transcavallo i a la Valetellina Orobie, i pel segon lloc a l'Alpiniski. Darrere seu es troba l'italià Michele Boscacci amb 320 punts i l'alemany Anton Palzer, que en té 240.