El mallorquí de Yamaha Jorge Lorenzo, vigent campió del món, sembla que comença la nova temporada amb molta força i ahir va obtenir la pole position en la primera prova del Mundial que es disputa a Qatar, davant del cerverí Marc Márquez (Repsol Honda) i del pilot de Roses, Maverick Viñales (Suzuki), que va ser la gran sorpresa de la jornada.

Si ve va ser Marc Márquez qui va començar amb més força, a poc a poc Lorenzo va començar a reaccionar i va marcar un espectacular temps d'1:54.543, que li donava la primera posició, davant del seu principal rival. Després de passar per primer cop pels boxes per tal de canviar els pneumàtics, ningú no va poder millorar el temps del mallorquí, amb un Márquez consolidat al segon lloc i amb un sorprenent Viñales, tercer.

El pilot de Roses va fer una darrera volta amb diversos parcials per sota del millor temps, però va fallar en el tercer parcial per ser el més ràpid, tot i que va acabar a 95 mil·lèsimes del balear Jorge Lorenzo. Darrere del català van acabar els italians Valentino Rossi (Yamaha) i Andrea Iannone (Ducati).

D'altra banda, en la categoria de Moto 2 l'alemany Kalex Jonas Folger va ser el més ràpid sobre el traçat qatarí, i ja des de la tercera volta va imposar un ritme molt fort que li va donar la primera posició, amb un temps d'1:59.052. El britànic Sam Lowes, anterior posseïdor del rècord de la categoria, i el subcampió del món, el català Àlex Rins, no van poder fer per fer variar la situació de la jornada.

D'altra banda, a la categoria de Moto 3, l'italià de KTM Romano Fenati, deixeble de Valentino Rossi, va aconseguir la pole en la categoria amb un temps de 2:06.11, amb la qual el pilot italià va obtenir la segona millor classificació després de la que va obtenir l'any passat al traçat japonès de Motegi. El belga d'Honda Livio Loi va ser segon i Binder (KTM), tercer.